Kezdőlap / Tag Archives: uborka

Tag Archives: uborka

Uborka

Palántanevelés A koraiságot gyors fejlődésű, korai érésű, félhosszú (saláta-) fajtákkal és palánta-neveléssel érjük el. Április közepei ültetéshez, március 10-15. között vetjük el a magvakat 6 x 6 vagy 7 x 7 cm-es tápkockákba, fészkenként 1-2 db-ot. Kelés után csak egy palántát hagyunk kockánként. A palántákat 4-5 hétig neveljük. Ültetés, takarás, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Béres Alexandra Súlykontroll táblázat 1.

Elkezdtük jó páran Béres Alexandrát követni… Nem tudjuk még, hogy milyen a fogyókúrája, de ő már bizonyított az életben, azt hiszem csak jó tanácsokat tud adni. Remélem sokaknak segítek ezzel a táblázattal, s sikeresek lesznek a fogyózók. Én is elkezdtem, s segíteni szeretnék. Gyakori élelmiszerek 30 index alatt. A bevezető …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fogyókúrás receptek Béres Alexandra súlykontroll programjához

2 napja kezdtem ezt a diétát, mert jónak találtam eddigi diétás tapasztalataim alapján. Úgy látom, nincs híján vitaminnak, ásványanyagnak és szénhidrátnak sem. Összegyűjtöttem, mi ehető az első szakaszban és pár tippet is leírtam, amelyek nincsenek kifejtve, mindent a megfelelő összetevőkből főzök meg és minden ki van már próbálva. Amennyiben bárki …

Érdekel a cikk folytatása? »

Béltakarítás 3 napig

Három nap éppen elég ahhoz, hogy tehermentesítsd az emésztőrendszered és méregteleníts. Kúránk elsősorban a bélrendszernek kedvez. Ha tisztítókúrába kezdesz, akkor érdemes biotermékeket vásárolni, hogy ne kerüljön vegyszer vagy felesleges adalékanyag a szervezetedbe, és a tested tényleg csak a méregtelenítéssel legyen elfoglalva.

Érdekel a cikk folytatása? »

Kovászos uborka készítése

Itt a nyár a meleg és itt az ideje a házi kovászos uborka készítésének. A kovászos uborka nagyon finom, és soha nem tudunk annyit készíteni belőle ami ne fogyna el. Nagy hátránya, hogy ha kész csak hűtőszekrénybe lehet tárolni és ott is csak kb. egy hétig. A kovászos uborkához 1,5 …

Érdekel a cikk folytatása? »

Uborka-diéta

Az uborka nagyon régóta ismert, az emberiség már háromezer évvel ezelőtt is fogyasztotta. Ázsiából került Kínán keresztül Európába (Itáliába, Görögországba és Franciaországba a VII-IX.században). Angliába a X.században jutott el, majd még ötszáz évnek kellette eltelnie, hogy Amerikában is megismerjék. Bárhova jutott el az uborka, népszerűvé vált, mivel ízletes és különösen …

Érdekel a cikk folytatása? »

Arcpakolások otthon

Arcunk megfelelő ápolása rettentően fontos, azonban nem mindenki engedheti meg magának a drága, márkás krémeket. Ezért íme néhány tipp, aminek segítségével a saját hűtőnkben talált ételekkel hatásos pakolásokat készíthetünk. Normál bőrre egy igen egyszerű főzet ajánlott. Két kanálnyi kamillavirágot leforrázunk, majd pépesre főzve csodás bőrnyugtató hatású arcpakolás lesz. Természetesen csak …

Érdekel a cikk folytatása? »

Zöldségpakolások zsíros bőrre

Zsíros bőrünk ápolására vitamindús, klorofillban gazdag zöldségeket használjunk. Ezeknek a zöldségeknek a lereszelt vagy összetört húsa,illetve kifacsart leve a legmegfelelőbb. A paradicsom tonizál és frissít. Kiválóan alkalmas a sápadt rossz vérkeringésű bőr ápolására. Ha érzékeny a bőrünk keverjük össze a a paradicsom levet, túróval vagy főtt burgonyával. A petrezselyem és …

Érdekel a cikk folytatása? »

Különleges zöldséges saláták

Fejes saláta almamártással 2 fej salátát alaposan megmossunk és kisebb darabokra vágjuk. 2 almát meghámozunk, megreszeljük és elkeverjük 2 dl joghurttal, kevés citromlével, borssal, pici cukorral. Ebbe a mártásba forgatjuk bele a salátát és 1-2 órára hűtőben érleljük. Paradicsomsaláta fűszeresen 8-10 szem paradicsomot cikkekre vágunk és megsózzuk. A petrezselymet finomra …

Érdekel a cikk folytatása? »

Ha uborka, akkor kovászos

A kovászos uborka fontos hozzávalója a nyárnak. Nem lehet eleget enni belőle, gyakorlatilag az ételek kiválasztásának is az lesz ilyentájt a fő motivációja: „mindegy mi, csak passzoljon hozzá a kovászos uborka”. De ha nem illik az sem baj, előételnek, levezetésnek bármikor lecsúszhat egy-két darab. Ha a recepteket nézzük, hogy is …

Érdekel a cikk folytatása? »