Ezt a mennyiséget hagyományos tepsiben és kapcsos tortaformában egyaránt megsüthetjük. Ha tekercset akarunk készíteni és szegletes formában sütjük, vagy elfelezzük a mennyiséget és úgy sütjük ki, vagy kihűlés előtt a tészta vastagságát felezzük meg. Tekercs esetén még melegen sütőpapírt borítva rá feltekerjük és úgy hűtjük ki.A tepsi alját kikenjük-kilisztezzük és …
Érdekel a cikk folytatása? »Fagyi, a nyár jeges kedvence
Ilyenkor púpozott tölcséreket, a belvárosi teraszok napernyői alatt elegáns üvegkelyhekből is sokan kanalazzák a gyümölcsökkel, öntetekkel, tejszínhabbal díszített fagyi csodákat. „Már az ókori görögök is…” – szokták kezdeni a tudománytörténeti munkákat, de ez a fagyira nem igaz, hiszen annak története még régebbre nyúlik vissza: a kínaiak már ötezer évvel ezelőtt …
Érdekel a cikk folytatása? »Az igazi Baklava titka
Ha a baklavával kapcsolatos adatok után kutatunk az Interneten, kiderül, hogy a baklava nem csak Törökországban, de a Közép-Kelet, a Földközi-tenger keleti része és a Balkán összes országának népei között jól ismert. A baklavát a görögök, bolgárok, örmények és arabok mindannyian saját hagyományos édességeik között tartják számon. Ha arra gondolunk, …
Érdekel a cikk folytatása? »