Kezdőlap / Tag Archives: főzés (page 31)

Tag Archives: főzés

Rozmaring – A szerelem virága

Kevesen tudják erről az örökzöld növényről, hogy nemcsak a szakácsnék kedvenc fűszere, hanem a lányoké is: a szerelem virágának tartották! Az ókori görögök nem csak az istenek szobrait díszítették a rozmaringkoszorúval, de ezt járt a lányoknak is. Ha a menyasszony rozmaringágat tartott a kezében akkor megszépült. Az angolok is nagy …

Érdekel a cikk folytatása? »

Hogyan segíthetünk, ha elrontottuk a mártást?

Ha a mártás túl híg lett? • Egy kávéskanál lisztet (lehet burgonya vagy rizsliszt is) egy csésze hideg vízben simára keverünk, majd állandó keverés közben belecsurgatjuk a mártásba. Felfőzzük, így kapjuk meg a kívánt sűrűséget. • Habverővel kevés burgonyapüréport keverünk a híg mártásba, így sűrűbb lesz. • Továbbforralással is sűríthetünk, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Hideg, banános narancsleves

A banán igazából téli gyümölcsös, de ma már egész évben minden áruház és zöldségesbolt polcain megtalálható. A banánt nagyon sokrétűen fel tudjuk használni. Meglocsolhatjuk kevés rummal, majd mézbe forgatva palacsinta tésztába kisütve igaza ínyencség. A banán kiválóan alkalmas a turmix készítéséhez is. Vásárlásnál mindig kevésbé érett banánokat válasszunk, így néhány …

Érdekel a cikk folytatása? »

Pizzázik a család

Minden gyerek szereti a pizzát, ez az étel „joker”-nek számít a gyermekes családok körében (is). Házilag elkészíthetjük a tésztát, és ízlés szerint helyezhetjük a tetejére a feltéteket. Nem is gondolnánk, milyen egyszerű a pizzatészta elkészítése! 50 dkg lisztet egy mély tálba szitálunk, elkeverünk benne egy teáskanál sót. A liszt közepébe …

Érdekel a cikk folytatása? »

Hogyan segíthetünk, ha elsóztuk vagy túlédesítettük az ételt?

Hogyan segíthetünk ha elsóztuk az ételt?• Átszűrt levesekhez vizet öntünk.• Nyers tojásfehérje habját keverjünk a túl sózott levesbe, s ha megkocsonyásodott, emeljük ki. A tojásfehérje a felesleges sót magába szívja.• Rántott vagy habart levesekbe nyers krumplit reszelünk és ezzel felforraljuk, majd sok friss petrezselymet, zellerlevelet, stb. vágunk bele.• Almaecetet összekeverünk …

Érdekel a cikk folytatása? »

Egy finom és könnyű ínyencség – kókuszos hal

A következőkben egy széles körben nem elterjedt, mégis kitűnő halétel receptjét olvashatják. Halat minden formában fogyasztunk, kevesen tudják azonban hogy mennyire olcsó és mennyivel előnyösebb a halhús fogyasztása mint mondjuk a sertésé. Még egy kiló sertéshús 1300-1400 Forintba kerül, addig például egy kiló ponty 1000-1100 Forintba kerül. Ma már egyre …

Érdekel a cikk folytatása? »

A „lángoló” mexikói pulykamell

Mexikó, az azték és a maja civilizáció bölcsője, konyhaművészetében is a sokoldalúságáról híres. Oka ennek az is, hogy főzési kultúrájára több népcsoport nyomta rá bélyegét. A bennszülött indiánok és a spanyol hódítók konyhaművészetének tökéletes keveredésével találja magát szembe az, aki a mexikói konyha ízvilágát szeretné felfedezni. Eleinte a mexikóiak alapétele …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az ünnepi töltött káposzta

A hagyományos ételek közül nem feltétlenül a legegészségesebb és fogyókúrásabb finomság a töltött káposzta, de időnként mindenképpen érdemes megengedni ezt a kis bűnözést maguknak azoknak a hölgyeknek is, akiknek nagyon fontos ügyelniük az alakjukra. Ünnepek alkalmával gyakran kerül az asztalra hazánkban a töltött káposzta, melynek jó néhány fajtája és elkészítési …

Érdekel a cikk folytatása? »