A birsalma sajnos, sokak által elfeledett gyümölcs, pedig nagyon sokféleképpen felhasználható az étkezések során Fanyar íze miatt nem is kedvelik, de vitamintartalma és élelmi rost -tartalma miatt többet kellene fogyasztani e gyümölcsből. Birsalmából készíthetünk kompótot, lekvárt és birsalmasajtot, de eltehetjük cukor nélkül is mártásnak, levesnek. Kompót Ha kompótnak tesszük el, …
Érdekel a cikk folytatása? »Sárgabarack lekvár készítése
Mindenek előtt a legelső tevékenységünk az üvegek, előkészítése legyen, a lekvár mennyiségének megfelelő üveget mossunk tisztára. Mert amikor elkészültünk a forró sárgabarack lekvárral akkor azonnal üvegekbe kell tennünk. Az átválogatott (csak ép és egészséges barackokat használjuk fel), és tisztára mosott sárgabarackot forró vízzel leöntjük, aminek következtében a háját könnyedén lehúzhatjuk …
Érdekel a cikk folytatása? »Málnafagylalt-torta
Rendkívül gyorsan elkészíthető torta, ha kész piskótalapot vásárolunk. Természetesen olcsóbb eljárás, ha magunk sütjük meg. Ebben az esetben egy nagyobb méretű tortasütőbe /kb. 26 cm/ 6 tojásból készítsük el a piskótát /6 ek. cukor, 6 ek. liszt hozzáadásával a szokott módon/. A tortánkat három egyenlő vastagságú lapra vágjuk fel. Az …
Érdekel a cikk folytatása? »