Kezdőlap / Tag Archives: liszt (page 2)

Tag Archives: liszt

Diós és mákos bejgli

A diós és mákos bejgli nélkül elképzelhetetlen, a karácsony és a húsvét. Azonban keveseknek sikerül minden alkalomra tökéletes bejglit sütni. A tésztánál nagyon fontos, hogy minden alapanyag szobahőmérséklet legyen. A liszt és az élesztő aránya ugyanilyen fontos. 50 dkg liszthez 0,5 dkg élesztőt adjunk.,ha többet teszünk hozzá, sütésnél a tészta …

Érdekel a cikk folytatása? »

Grillázskémtorta

Ünnepélyes alkalmon, nagy ünnepeken elképzelhetetlen, hogy a család asztalára ne kerüljön torta. A torták előkészítéséhez türelemre, feldiszítéséhez ízlésre és kézügyességre van szükség. Többféle tortalapot lehet kapni, de a saját készítésű sütemény a család ízlésének megfelelően ízesíthető. 10 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg puhított csokoládéval vagy 5 dkg kakaóval, amit …

Érdekel a cikk folytatása? »

Házi rétes kjészítés

A rétes készítésétől nagyon sokan félnek,pedig nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető. Sokkal finomabb, a boltban megvehető, hűtött réteslapoknál. Házi ricottás rétes mazsolával. Hozzávalók 20 dkg rétesliszt 10 dkg cukor 8 dkg vaj 1 evőkanál olaj 1 tojás 1 mokkáskanál sütőpor 1 kiskanál citromlé 1 citrom reszelt héja 2 evőkanál porcukor …

Érdekel a cikk folytatása? »

A búzaliszt bevezetése babáknál

A búzalisztben található egy fehérje, a glutén, aminek az allergizáló képessége bizonyos genetikai tulajdonságokkal rendelkező családokban relatíve nagy, ráadásul bizonyos környezeti tényezők hajlamosítanak a gluténnel szembeni érzékenység kialakulására (például a szoptatás hiánya). Nyolc hónapos életkor előtt emiatt nem ajánlják a búzaliszt adását. A glutént egyéb gabonák is tartalmazzák, mint a …

Érdekel a cikk folytatása? »