Ünnepélyes alkalmon, nagy ünnepeken elképzelhetetlen, hogy a család asztalára ne kerüljön torta. A torták előkészítéséhez türelemre, feldiszítéséhez ízlésre és kézügyességre van szükség. Többféle tortalapot lehet kapni, de a saját készítésű sütemény a család ízlésének megfelelően ízesíthető. 10 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg puhított csokoládéval vagy 5 dkg kakaóval, amit …
Érdekel a cikk folytatása? »Házi rétes kjészítés
A rétes készítésétől nagyon sokan félnek,pedig nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető. Sokkal finomabb, a boltban megvehető, hűtött réteslapoknál. Házi ricottás rétes mazsolával. Hozzávalók 20 dkg rétesliszt 10 dkg cukor 8 dkg vaj 1 evőkanál olaj 1 tojás 1 mokkáskanál sütőpor 1 kiskanál citromlé 1 citrom reszelt héja 2 evőkanál porcukor …
Érdekel a cikk folytatása? »A búzaliszt bevezetése babáknál
A búzalisztben található egy fehérje, a glutén, aminek az allergizáló képessége bizonyos genetikai tulajdonságokkal rendelkező családokban relatíve nagy, ráadásul bizonyos környezeti tényezők hajlamosítanak a gluténnel szembeni érzékenység kialakulására (például a szoptatás hiánya). Nyolc hónapos életkor előtt emiatt nem ajánlják a búzaliszt adását. A glutént egyéb gabonák is tartalmazzák, mint a …
Érdekel a cikk folytatása? »Lisztérzékenység
Egyes érzékeny emberekben a búzából, zabból, árpából és rozsból őrölt lisztből készült élelmiszerekben levő fehérje, a glutén által kiváltott reakció károsítja a vékonybélben található, a felszívódásért felelős apró bélbolyhokat. Ezt a rendellenességet lisztérzékenységnek, cöliákiának hívják. A vékonybél felső szakasza károsodik, ami fogyáshoz, valamint vitamin – és tápanyagvesztéshez vezet. Ezért a …
Érdekel a cikk folytatása? »