Újabban nagyon gyakran tapasztalunk allergiás reakciókat a mogyorófélékre, különösen az amerikai mogyoróra. Az ok feltehetően a széles körben elterjedt szokás: a televízió előtti nassolás. Ha vendégségbe megyünk, rögtön előkerül a sós mogyoró, a kesudió és egyéb magvak, így az arra érzékenyek könnyen hozzájutnak allergénforrásukhoz. Hasonlóan az egyéb tápanyagokhoz, a mogyorófélék …
Érdekel a cikk folytatása? »A fák virágpora: Mogyorófa
A fák virágpora A fák kora tavasztól június végéig virágoznak. Természetesen ez idő alatt különböző fajtájú fák különböző időben kezdenek el polleneket kibocsátani, tehát egy-egy fajta virágzási ideje azért rövidebb, mint az egész tavaszi és kora nyári szezon. Igen sokféle fa virága válthat ki allergiát. Sokszor a beteg nem is …
Érdekel a cikk folytatása? »Angol körtepuding
Melegítsük elő a sütőt 180 ˚C-ra. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát vajazunk ki. A kávéra öntsük rá a forró vizet, és hagyjuk állni, nagyjából négy percig, majd szűrjük le. A pörkölt mogyorót daráljuk le finomra. A körtéket hámozzuk meg, vágjuk félbe, karikázzuk egy kisebb tálba, és öntsük le narancslével.A vajat …
Érdekel a cikk folytatása? »Recept a 90 napos diétához – „Húsnapra”
„Húsnapra” Ha valaki elkezd egy fogyókúrát sokszor esik abba a hibába, hogy egyhangúan táplálkozik és megcsömörlik egy-egy ételtől, és ezért adja fel a kúrát. A 90 napos fogyókúra esetében lehetőség van a változatos táplálkozásra, ehhez adnék néhány ötlete a fehérjenaphoz. Az egye ételek elkészítésénél lehet nagyobb adagot is készíteni, egyrészt …
Érdekel a cikk folytatása? »Magos csokis kekszek
Ezek a kekszek sokkal egészségesebbek, mint amiket a boltban lehetne megvenni, és persze finomabbak is. A liszt részben magokkal vannak helyettesítve, így több jó szénhidrátot tartalmaznak. Cukor is kevesebb van bennük, mint a legtöbb receptben, de helyettesíthető édesítőszerrel is. Viszont ha így teszünk, vigyázzunk arra, hogy abból kevesebb kell, kb. …
Érdekel a cikk folytatása? »A földimogyoró-allergia
A hétköznapi ételek közül a földimogyoró-allergia okoz a legtöbb gondot, s az általa kiváltott reakciók gyakran súlyosak és gyors lefolyásúak, esetenként előfordulhat, hogy akár halálos kimenetelűek. A földimogyoró-allergia a leggyakoribb ételallergiát és anaphylaxiát kiváltó ok. A föld egyes területein évente körülbelül öt kilogramm földimogyorót fogyasztanak az emberek átlagosan mogyoróvaj, édességek, …
Érdekel a cikk folytatása? »