A grillezés nemcsak kiváló társas szórakozás, hanem lehetőséget arra is, hogy az ételeket kevés szíradóékkal készítsük el. Az intenzív, sugárzó hő hatására az étel pórusai igen hamar elzáródnak. A természetes ízanyagok így megmaradnak, a grillezett étel csodálatos puha és szaftos. Grillezni majdnem mindent lehet.. .A Legegyszerűbb sütni való kolbásztól kezdve, …
Érdekel a cikk folytatása? »Szabad tűzön sütés
Ha otthon akarunk rablóhúst készíteni, és akkor a hozzávalókat tűzzük megfelelő hosszúságú hurkapálcikára, a sózás és a borsozás után forgassuk egy kevés lisztbe, és bő forró olajban vagy zsírban süssük pirosra. A pálcikán tálaljuk. Vegyes savanyúságot adunk mellé. Rablóhús nyárson Hozzávalók: 15 dkg sertés szűzpecsenye 15 dkg vesepecsenye 15 dkg …
Érdekel a cikk folytatása? »Sütés szabad tűzön (grillezés)
Nyárson sütni kellemes szórakozás, napokig tervezett program, szertartás és áldozat az emlékezetes ízeknek. Valószínűleg a tűz föltalálása után a nyárs volt az ősember első „grillje”! A nyárs mérete, anyaga, a rátűzött sütni való, mérete, váltózó. Lehet pálcikára szúrt szalonna, virsli vagy vasrúdra kötözött vaddisznó, ökör. Lehet szárnyas és négylábú, zsíros …
Érdekel a cikk folytatása? »