Kezdőlap / Tag Archives: palacsinta

Tag Archives: palacsinta

Palacsinta nálunk és máshol

A palacsinta eredete az római korra vezethető vissza. Fontos szerepet játszott a római légiók élelmezésében, ugyanis abban az időben még csak lisztből, vízből és sóból állt. Ezek pedig könnyen és sokáig eltartható anyagok. Az első írásos feljegyzések 1439-ből valók, az első magyar nyelvűek pedig a 16. század végén írt szakácskönyvekben …

Érdekel a cikk folytatása? »

Palacsinta

A palacsintát mindenki szereti, és a legjobb, legfinomabb, az otthon elkészített ínyencség. Mindenki a saját ízlésének megfelelően készíti, az amerikaiak lekvárt, és mézet tesznek rá, és egymás tetejére pakolják. Nálunk is van rakott palacsinta, amely egymás tetejére pakolt, különböző ízesítésű palacsintákból áll, és valaki még pudingot is tesz bele, vagy …

Érdekel a cikk folytatása? »

Extra palacsinták, extra töltelékek

Néha van úgy, hogy az ember úgy enne valami finomat, de otthon nincs túl sok alapanyag. Ilyenkor a legjobb választás valamilyen palacsinta! Mindenki ismeri a hagyományos túrós, lekváros, kakós palacsintát, de vajon milyen töltelékekkel lehet még megtölteni ezt a világszerte ismert és népszerű ételt? Az édes palacsinták mellett számos sós …

Érdekel a cikk folytatása? »

Finn palacsinta

Ki ne szeretné a frissen sült palacsinta illatát? Pláne, ha a kedvenc töltelékünk van hozzá? Elég ha csak rá gondol az ember és összefut a szájában a nyál! Indulhatnánk is a konyhába, hogy nekilássunk egy adag elkészítésének, csak egy a bökkenő, mégpedig az, hogy ez nem egy 2 perces munka …

Érdekel a cikk folytatása? »

Vegán édességek – nem csak vegánoknak

A hagyományos süteményreceptekkel az a legnagyobb baja a vegetarianizmus követőinek, hogy szinte kivétel nélkül tartalmaznak tejet, tojást, margarint, és persze rengeteg cukrot, ami szintén egészségtelen. Íme két klasszikus édesség, vegán formában. Palacsintatészta 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 1 csipet só 1 evőkanál olaj szénsavmentes ásványvíz A hozzávalókból csomómentes, nem túl …

Érdekel a cikk folytatása? »

Rakott cukkinis palacsinta

A cukkini a az uborka és a tök házasságából született. Húsa ropogós, íze semleges, tehát olyan lesz amilyenre ízesítjük. A cukkini nyersen is ehető. Készíthetünk belőle salátát is, mivel könnyen emészthető. Ezenkívül párolhatjuk, tölthetjük, savanyíthatjuk még süteményt is készíthetünk belőle, de hússal sajttal, tojással is gazdagítható. Kevesen tudják, hogy a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az amerikaiak egyik kedvenc édessége: a palacsintatorta

A palacsinta évszázadok óta kedvelt étek, Európában, Amerikában és a világ minden táján. A legenda szerint a rómaiak hozták be Európába, tehát minden valószínűség szerint olasz eredetű étel. Eredeti receptje a tésztának liszt, víz és só elegyéből állt, húsfélékkel fogyasztották. Valószínűleg nagy szerepet játszott a római hadsereg táplálásában, mivel hosszú …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mecseki palacsinta ( Recept a 20. század első feléből)

A tejet cukorral és vaníliával felfőzzük. Közben a tojássárgájákat cukorral kikeverjük, és ha tej felforrt, habverővel való állandó keverés mellett hozzáöntjük.Ezután más csak forrpontig hevítjük, további állandó keverés mellett, de nem forraljuk fel, mert a tojás összefut benne.A tűzről levéve, néha megkeverve, lehűtjük.(A tejszínhabot csak az utolsó pillanatban keverjük majd …

Érdekel a cikk folytatása? »