Kezdőlap / Étel és ital / Főzés / Finn palacsinta

Finn palacsinta

Ki ne szeretné a frissen sült palacsinta illatát? Pláne, ha a kedvenc töltelékünk van hozzá? Elég ha csak rá gondol az ember és összefut a szájában a nyál! Indulhatnánk is a konyhába, hogy nekilássunk egy adag elkészítésének, csak egy a bökkenő, mégpedig az, hogy ez nem egy 2 perces munka lesz, ha egyszer belefogunk. Ha elkezdi a ember, hamar összefut a család és mire a végére ér az ember a sütésnek, addigra már alig marad pár darab. Van egy recept azonban, mellyel megspórolhatjuk a tűzhely meletti áldogálást. Igaz, nem a hagyományos, nálunk megszokott palacsinta, de nagyon finom!

A finn palacsinta sütéséhez az alábbiakra lesz szükségünk: 2 tojás, 5 dkg liszt, 1 l tej, 2 dkg kristálycukor. Első lépésként össze kell keverni a tojást és a cukrot majd hozzáadjuk óvatosan a lisztet és a tejet és jól elkeverjük. Szükségünk lesz még egy lapos tepsire, melyet sütőpapírral bélelünk ki. Ebbe öntjük bele a kész keveréket. A sütőt előmelegítjük és 225 fokon 45 percig sütjük. Figyelem! A tészta körülbelül 20 perc után fel fog púposodni, de telejesen csak akkor készül el, ha már szép aranybarna a teteje. Miután elkészült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kicsit állni, hogy kihűljön. Csak utána vágjuk fel kockákra! A tetejére szórhatunk porcukrot vagy ehetjük úgy, ahogy Finnországban: tejszínhabbal, illetve áfonyalekvárral.

Elkészítése egyszerű és nem kell hozzá palacsintasütő, elég egy lapos tepsi is. És ameddig megsül, belemerülhetünk néhány újabb hasznos cikk elolvasásába!:) Mindenkinek jó étvágyat hozzá!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Császárrétes

A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd …

Hozzászólás