A csirke mell elkészítésének eme módja nem túl bonyolult. Bár a mai árakat tekintve nem éppen ólcsó ételnek mondható. Egy volt munkahelyemen lestem el. Ott nagyon sokat dézsmáltunk belőle mikkor valaki ilyen ételt rendelt, nekem nagyon ízlett s szerintem nagyon finom kis étel. Kezdésnek vegyük a csirke mellet, ezt meg …
Érdekel a cikk folytatása? »Só, a fogyókúra ellensége
Sok fogyókúrázó meglepetten és csalódottan áll a mérlegre, amikor azt tapasztalja, hogy hiába minden próbálkozás, csak nem apadnak azok a plusz kilók. És ez gyakran a só fogyasztásra vezethető vissza, hisz nem könnyű lemondani arról, ami olyan finommá varázsolja ételeinket, de ne feledkezzünk meg róla, hogy a túl sok nátrium …
Érdekel a cikk folytatása? »Kevesebb sót!
A legtöbb európai országban, így hazánkban is jóval több sót fogyasztanak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által felnőttek számára ajánlott 6 grammnál. Az orvosok, és táplálkozáskutatók a túlzott só fogyasztást összefüggésbe hozzák a magas vérnyomás kialakulásával, valamint az ebből fakadó szélütéssel, szívbetegséggel és veseelégtelenséggel. Minden egyes sejtünknek szüksége van nátriumra. Ez …
Érdekel a cikk folytatása? »Sóallergia
A só nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez, bár nem csak a megszokott asztali sónkban fordul elő. A sóallergia valójában nagyon ritka jelenség. Lehetséges, hogy aki úgy tudja, a sóra allergiás, arra tulajdonképpen a só valamilyen alkotórésze hat allergizálóan. Például ha valakinek jódallergiája van, akkor a jódozott só váltja ki nála …
Érdekel a cikk folytatása? »