Kezdőlap / Tag Archives: só

Tag Archives:

Mit egyen egy testépítő?

Egy testépítő számára az étrend kialakításánál elsődleges kérdés, hogy miből fedezze tápanyagszükségletét. A kalóriaszükségletünk fedezésére szolgálnak az úgynevezett kalorigén (energiát nyújtó) tápanyagok, a fehérjék, a szénhidrátok és a zsírok. Ezeken kívül nem kalorigén tápanyagokra is szükségünk van, ezek a vitaminos és az ásványi sók. A kalorigén tápanyagok szervezetünkben elégnek, fűtőanyagként …

Érdekel a cikk folytatása? »

Villám fogyás Norbi tanácsai alapján

Állítólag ezzel a diétával fogyott le Szulák Andrea, Csollány Szilveszter felesége és még sokan mások. A diétát 30 napig kell csinálni és szigorú szabályai vannak. Aki betartja, megszabadulhat akár havi 10 kilótól.. Nem hangzik rosszul, egy próbát megér…Használd hozzá Norbi könyvét, hiszen alap dolog, hogy a diéta alatt csak Update …

Érdekel a cikk folytatása? »

Hogyan csökkentsük a cukorfogyasztásunkat?

Ha sikeresen összeállítottunk magunknak egy egészséges diétát, amely gazdag rostokban, gyümölcsökben, zöldségekben, teljes gabonákban, fehérjékben, hasznos zsírsavakban, akkor valószínűleg azon találjuk magunkat, hogy cukorfogyasztásunkból is visszaveszünk. A cukor ingadozást okoz az energiaszintünkben, és súlyproblémákhoz vezet. Sajnos ha az édességek, cukorkák mennyiségét korlátozzuk is, csak fél megoldást jelent. Nem vagyunk ugyanis tudatában, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fokhagymás, sajtos muffin

Hozzávalók: 5 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, fél csokor metélőhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, 15 dkg főtt füstölt sonka, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, fél mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 tojás, 10 dkg Rama sütőmargarin, 2 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, a forma kikenéséhez: 2 dkg …

Érdekel a cikk folytatása? »

A tengervíz hatása bőrünkre

A tengerparti nyaralásnak még egy veszélye van. A tengervíz nagy sótartalma miatt a bőr könnyebben kiszárad. Ha ugyanakkor sokat napozik valaki, akkor a bőre különösen könnyen lesz érdes és berepedezésekre hajlamos. E veszély ellen nagyon egyszerűen védekezhetünk: a tengeri fürdés után édesvízzel le kell zuhanyozni, és így a sót eltávolítjuk. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Recept a 90 napos diétához – „Húsnapra”

„Húsnapra” Ha valaki elkezd egy fogyókúrát sokszor esik abba a hibába, hogy egyhangúan táplálkozik és megcsömörlik egy-egy ételtől, és ezért adja fel a kúrát. A 90 napos fogyókúra esetében lehetőség van a változatos táplálkozásra, ehhez adnék néhány ötlete a fehérjenaphoz. Az egye ételek elkészítésénél lehet nagyobb adagot is készíteni, egyrészt …

Érdekel a cikk folytatása? »

Csirke mell csíkok ropogós sajt bundában

A csirke mell elkészítésének eme módja nem túl bonyolult. Bár a mai árakat tekintve nem éppen ólcsó ételnek mondható. Egy volt munkahelyemen lestem el. Ott nagyon sokat dézsmáltunk belőle mikkor valaki ilyen ételt rendelt, nekem nagyon ízlett s szerintem nagyon finom kis étel. Kezdésnek vegyük a csirke mellet, ezt meg …

Érdekel a cikk folytatása? »

Só, a fogyókúra ellensége

Sok fogyókúrázó meglepetten és csalódottan áll a mérlegre, amikor azt tapasztalja, hogy hiába minden próbálkozás, csak nem apadnak azok a plusz kilók. És ez gyakran a só fogyasztásra vezethető vissza, hisz nem könnyű lemondani arról, ami olyan finommá varázsolja ételeinket, de ne feledkezzünk meg róla, hogy a túl sok nátrium …

Érdekel a cikk folytatása? »

Kevesebb sót!

A legtöbb európai országban, így hazánkban is jóval több sót fogyasztanak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által felnőttek számára ajánlott 6 grammnál. Az orvosok, és táplálkozáskutatók a túlzott só fogyasztást összefüggésbe hozzák a magas vérnyomás kialakulásával, valamint az ebből fakadó szélütéssel, szívbetegséggel és veseelégtelenséggel. Minden egyes sejtünknek szüksége van nátriumra. Ez …

Érdekel a cikk folytatása? »

Sóallergia

A só nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez, bár nem csak a megszokott asztali sónkban fordul elő. A sóallergia valójában nagyon ritka jelenség. Lehetséges, hogy aki úgy tudja, a sóra allergiás, arra tulajdonképpen a só valamilyen alkotórésze hat allergizálóan. Például ha valakinek jódallergiája van, akkor a jódozott só váltja ki nála …

Érdekel a cikk folytatása? »