Kezdőlap / Divat-szépség / A tengervíz hatása bőrünkre

A tengervíz hatása bőrünkre

A tengerparti nyaralásnak még egy veszélye van. A tengervíz nagy sótartalma miatt a bőr könnyebben kiszárad. Ha ugyanakkor sokat napozik valaki, akkor a bőre különösen könnyen lesz érdes és berepedezésekre hajlamos. E veszély ellen nagyon egyszerűen védekezhetünk: a tengeri fürdés után édesvízzel le kell zuhanyozni, és így a sót eltávolítjuk.
A napozásnál alig kisebb a szél veszélye. Az állandó szélhatás azt eredményezi, hogy a bőr nedvességtartalma csökken. Mindenkinek önmagának kell kipróbálnia, hogy mennyi szelet képes a bőre elviselni. A veszteséget lehetőleg gyorsan ki kell egyenlíteni a bőr folyadéktartalmát növelő (hidratáló) krémekkel.
Télen is nagyon könnyen kiszárad a bőr. A téli levegő akár heteken át kifejezetten száraz lehet. Rontja a helyzetet, hogy a fűtött helyiségekben a levegő ugyancsak túlságosan száraz szokott lenni. A fűtőtestekre helyezett szokásos párásító berendezések hatékonysága nem megfelelő, tehát a téli hónapokban elkerülhetetlen a bőr kiszáradása. Ezért ilyenkor is a bőr folyadéktartalmát növelő kozmetikai szereket kell használni. Helyesen jár el az, aki meglehetősen nagyvonalúan alkalmazza ezeket a készítményeket. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a levegőszennyezés télen mindig nagyobb mértékű, mint a többi évszakban, hiszen ilyenkor a fűtés okozta szennyezés is jelentkezik. Ez ellen csak különösen gondos arctisztítással védhetjük meg magunkat. Végül télen a hideg is igénybe veszi a bőrt. Ehhez járul az, hogy a fűtött helyiségek és a hideg kinti levegő között nagy a hőmérséklet-különbség, ezért a bőr sokkal könnyebben válik érdessé. A vastag krémréteg megfelelő védelmet nyújt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Leave a Reply