Egyforma mennyiségű lisztet és vajat veszünk (pl. egy kiló liszthez, egy kiló vajat). A lisztet szitáljuk át és ügyeljünk arra, hogy teljesen száraz legyen, a vajnak pedig keménynek kell lennie. Vegyünk el a lisztből és a vajból is 3-4 dekát. A kimért vajat jól összedolgozzuk ezzel az elvett, pár deka …
Érdekel a cikk folytatása? »Az a csodálatos római tál
A római tál nem más, mint egy cserépedény, amit igen sokrétűen fel lehet használni. Készíthetünk benne mindenféle húst, halat, zöldséget, rizottót sőt még lekvárt is főzhetünk benne. A római tálat mielőtt sütéshez használjuk kb. 20 percig hideg vízbe kell áztatni. Erre azért van szükség, mert a beáztatáskor felvett vizet a …
Érdekel a cikk folytatása? »Töltött sertéstekercs,baconnal,tejszínes gombamártással,zöldséges rízsgombócokkal
Hozzávalók:-1 kg sertéskaraj,vagy comb -só -bors -sertés fűszerkeverék -1 közepes fej vöröshagyma -2 gerezd fokhagyma -6 dkg vaj -2 tojássárgája -20 dkg főtt rizs -10 dkg gépsonka -kevés petrezselyemzöld -10-12 szelet bacon szalonna (nyers-füstölt) Elkészítés:a húst felszeleteljük,sózzuk,borsozzuk,sertés fűszerkeverékkel megszórjuk,és félretesszük.A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk,és üvegesre pirítjuk.Négy dkg vajat …
Érdekel a cikk folytatása? »