A római tál nem más, mint egy cserépedény, amit igen sokrétűen fel lehet használni. Készíthetünk benne mindenféle húst, halat, zöldséget, rizottót sőt még lekvárt is főzhetünk benne. A római tálat mielőtt sütéshez használjuk kb. 20 percig hideg vízbe kell áztatni. Erre azért van szükség, mert a beáztatáskor felvett vizet a …
Érdekel a cikk folytatása? »Töltött sertéstekercs,baconnal,tejszínes gombamártással,zöldséges rízsgombócokkal
Hozzávalók:-1 kg sertéskaraj,vagy comb -só -bors -sertés fűszerkeverék -1 közepes fej vöröshagyma -2 gerezd fokhagyma -6 dkg vaj -2 tojássárgája -20 dkg főtt rizs -10 dkg gépsonka -kevés petrezselyemzöld -10-12 szelet bacon szalonna (nyers-füstölt) Elkészítés:a húst felszeleteljük,sózzuk,borsozzuk,sertés fűszerkeverékkel megszórjuk,és félretesszük.A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk,és üvegesre pirítjuk.Négy dkg vajat …
Érdekel a cikk folytatása? »Bánatos vagy? Most ennek vége
A bánat egy rossz érzéssel társuló érzelem. Sok időt fecsérelünk el rá manapság. Mindenki a megoldást keresi, hogy ne legyen bánatos és magának való. Ki akar törni a depresszióból, amibe végtére is saját maga keverte bele magát. Senkinek nem kell sok ebből az érzésből, hogy teljesen elvegye az életkedvét, de …
Érdekel a cikk folytatása? »