Kezdőlap / Tag Archives: tészta (page 2)

Tag Archives: tészta

Egyszerű csokoládés keksz

Hozzávalók: 20 dkg Rama sütőmargarin, 20 dkg kristálycukor, 1 tojás, 35 dkg finomliszt, 2 evőkanál keserű kakaópor, 2 mokkáskanál sütőpor, fél csomag vaníliás cukor, a tetejére: 1 tojás, 3 evőkanál kristálycukor. A puha (szobahőmérsékletű) margarint és a cukrot egy tálban, fakanállal kikeverjük. A tojást hozzáadjuk, és simára dolgozzuk. A lisztet …

Érdekel a cikk folytatása? »

Csirkés tortilla

A spanyolok és mexikóiak egyik alapvető étele a tortilla. Ma már itthon is egészen biztosan mindenkinek ismerősen cseng ennek az egyszerű tésztának a neve. Rengeteg féle ételt lehet belőle varázsolni, akár hússal töltve, zöldséggel, kinek mi a kedvence. Igaz készen szinte már bármelyik üzletben megvásárolható, mégis ha otthon, frissen sütjük …

Érdekel a cikk folytatása? »

Paradicsomos-mozzarellás sült tészta

Az olasz konyha tésztaételei méltán híresek világszerte. Egyszerű és gyorsan előkészíthető alapanyag, ízesítése és formája változatos és ízlésesebbnél ízlésesebb módon tálalhatjuk. Az a típusú sült tészta, melyet most szeretnék bemutatni, igazán olcsó, laktató és finom ebéd az egész család számára. Alapanyagait tekintve tipikusan olasz étel és Olaszországban nincs olyan család, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Vegán pizza

Mi tehet az éhes vegán, ha pizzára vágyik, de egyetlen közeli pizzériában sem kap a kedvére valót? Bátran álljon neki otthon sütni, hisz rövid idő alatt az ízlésének megfelelő pizzát készíthet. Hozzávalók két nagy pizzához: A tésztához: 50 dkg liszt 1dl olívaolaj kevés só víz A szószhoz: 2dl paradicsomlé 2 …

Érdekel a cikk folytatása? »

Pizzatekercs

A házi készítésű pizzának kicsit más formáját szeretném ismertetni, ami talán nem hétköznapi, egyszerű, ámde időnket igénybe veszi, de fáradozásunk nem lesz hiábavaló! Fantasztikus az ízé és esztétikailag is fenomenális! Mindenkinek ajánlom, aki szereti a kelt tésztát, a húst, a zöldségeket, és persze aki nem fogyókúrázik! Uzsonnának kitűnő, akár egy …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az olasz tonhalfasírt

Olaszországban a friss tonhal és a kardhal húsának keverékéből tipikus olasz fűszerezéssel a nálunk ismert fasírthoz hasonló húsos falatot készítenek. A gombócokat paradicsommártásban tálaljuk és tésztát kínálunk hozzá. A mártás összetevői és elkészítése hasonlatos bármely olasz paradicsommártás készítéséhez. Finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát olívaolajon megpirítunk, de vigyázzunk, oda ne égjen. Miután …

Érdekel a cikk folytatása? »

Spenótos-tejszínes tészta

Ha gyorsan elkészíthető, finom vacsorára vagy hétvégi ebédre vágyunk, emellett szeretjük, ha ételünk szép színekben pompázik, és nem irtózunk a spenóttól, remek választásnak ígérkezik ez a spenótos-tejszínes tészta, ami mindössze egy óra alatt elkészül, és nem igényel nagy szakácstudományt sem. Bár diétásnak semmiképp sem nevezhető, a húst kihagyva akár vegetáriánus …

Érdekel a cikk folytatása? »