A házi készítésű pizzának kicsit más formáját szeretném ismertetni, ami talán nem hétköznapi, egyszerű, ámde időnket igénybe veszi, de fáradozásunk nem lesz hiábavaló! Fantasztikus az ízé és esztétikailag is fenomenális! Mindenkinek ajánlom, aki szereti a kelt tésztát, a húst, a zöldségeket, és persze aki nem fogyókúrázik! Uzsonnának kitűnő, akár egy …
Érdekel a cikk folytatása? »Az olasz tonhalfasírt
Olaszországban a friss tonhal és a kardhal húsának keverékéből tipikus olasz fűszerezéssel a nálunk ismert fasírthoz hasonló húsos falatot készítenek. A gombócokat paradicsommártásban tálaljuk és tésztát kínálunk hozzá. A mártás összetevői és elkészítése hasonlatos bármely olasz paradicsommártás készítéséhez. Finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát olívaolajon megpirítunk, de vigyázzunk, oda ne égjen. Miután …
Érdekel a cikk folytatása? »Spenótos-tejszínes tészta
Ha gyorsan elkészíthető, finom vacsorára vagy hétvégi ebédre vágyunk, emellett szeretjük, ha ételünk szép színekben pompázik, és nem irtózunk a spenóttól, remek választásnak ígérkezik ez a spenótos-tejszínes tészta, ami mindössze egy óra alatt elkészül, és nem igényel nagy szakácstudományt sem. Bár diétásnak semmiképp sem nevezhető, a húst kihagyva akár vegetáriánus …
Érdekel a cikk folytatása? »Lisztérzékenység
Egyes érzékeny emberekben a búzából, zabból, árpából és rozsból őrölt lisztből készült élelmiszerekben levő fehérje, a glutén által kiváltott reakció károsítja a vékonybélben található, a felszívódásért felelős apró bélbolyhokat. Ezt a rendellenességet lisztérzékenységnek, cöliákiának hívják. A vékonybél felső szakasza károsodik, ami fogyáshoz, valamint vitamin – és tápanyagvesztéshez vezet. Ezért a …
Érdekel a cikk folytatása? »Halászlé főzés bajai módra
A bajai halászlé hozzávalói 4 személyre 2 kg. friss hal tisztítva, mely lehet csak ponty, vagy vegyes hal is. Tehetünk hozzá harcsa szeletet, pár darab törpeharcsát, 2-3 nagy fej vöröshagyma, 3 púpos evőkanál nagyon finomra őrölt csemege paprika (lehetőleg házi), 2 teáskanál őrölt erős paprika, 2,6 l víz, 1 teáskanál …
Érdekel a cikk folytatása? »Gyufaszál tészta, mely nélkül nem bajai a halászlé
4 tojás és annyi liszt kell hozzá, amennyit a tojás felvesz. A tojásokat és a lisztet kemény, de nyújtható tésztává kell gyúrni. Ha túl keményre sikerülne, kicsi vízzel lehet rajta segíteni. Nyújtófával szép kerekre kell nyújtani olyan vastagságúra, mint egy gyufaszál. Ha kicsi a gyúródeszka, akkor a kigyúrt tésztát el …
Érdekel a cikk folytatása? »Halászlé illata Baja város felett
A bajai módra készített halászlé a gasztronómia egyik remekműve. Nem csak a Baja város lakóinak a kedvenc étele, hanem Baja környékén élő települések lakói is ugyanazt vallják, hogy a bajai módon készült halászlé az igazi. Öregektől, gyerekekig a bajai ember nem tud elképzelni egy hetet halászlé nélkül. A bajai módra …
Érdekel a cikk folytatása? »