Kezdőlap / Étel és ital / Főzés / Az olasz tonhalfasírt

Az olasz tonhalfasírt

Olaszországban a friss tonhal és a kardhal húsának keverékéből tipikus olasz fűszerezéssel a nálunk ismert fasírthoz hasonló húsos falatot készítenek.
A gombócokat paradicsommártásban tálaljuk és tésztát kínálunk hozzá.
A mártás összetevői és elkészítése hasonlatos bármely olasz paradicsommártás készítéséhez.
Finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát olívaolajon megpirítunk, de vigyázzunk, oda ne égjen. Miután megpuhult, hozzáadunk oregánót, paradicsomkonzervet, sót és borsot. Mindezt jól összeforraljuk, ízlés szerint adhatunk még hozzá vörösborecetet. Miután összeértek az ízek, az egészet összeturmixoljuk.
A tonhalat apró darabokra vágjuk, összekeverjük fenyőmaggal és fahéjjal, majd olívaolajon néhány percig sütjük, hogy megpiruljon kicsit. Sózzuk, borsozzuk.
Miután kicsit kihűlt a tonhal, összekeverjük oregánóval, petrezselyemmel, zsemlemorzsával, tojással, parmezánnal, citromlével és citromhéjjal.
Az így kapott masszát kézzel jól összegyúrjuk és gombócokat formálunk belőle. Ügyeljünk arra, hogy közel azonos méretűek legyenek a gombócok, úgy sokkal gusztusosabb a tálalás is.
Ha nem megfelelő a massza állaga, zsemlemorzsa valamint tojás megfelelő mennyiségű hozzáadásával javíthatunk rajta.
Serpenyőben sütjük olívaolajon a kihűlt gombócokat, folyamatosan fordítgatjuk, meg ne égjenek, és amint elérték az aranybarna színt, belehelyezzük a paradicsommártásba őket.
Tálaláskor paradicsomszósszal és tésztával kínáljuk, némi petrezselyemmel megszórva a mártásban úszkáló gombócokat.
A paradicsommártást is megszórhatjuk reszelt sajttal, hiszen hasonlatosan ahhoz, hogy a paradicsomlevest is sokan sajttal meghintve szeretik fogyasztani, így a mártásnak is csak valami pluszt kölcsönöz a sajt hozzáadása.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Császárrétes

A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd …

Hozzászólás