A diéta jellemzője a kálium- és magnézium gazdagság, valamint a nátrium- és zsírszegénység. A betegség első két napjában csak kálium- és magnézium gazdag gyümölcsleveket kap a beteg. A savanykás ízű gyümölcslevek jobban oltják a szomjúságot. A diétát ezután az étrend folyékony-pépes változatával folytatjuk, úgy, hogy kb. 5040 kJ (1200 kcal) …
Érdekel a cikk folytatása? »A fekélybetegek étrendje
A fekélybetegek diétájának alapelve részben a kímélet, ezért az étrend folyékony-pépes, illetve rost- és fűszerszegény formáját adjuk, a beteg állapotától függően. Ugyanakkor igen lényeges a szükséges energia-, fehérje-, zsír- és vitaminmennyiség. Régebben az ulkuszbetegség diétás étrendjeit római számokkal jelölték. Így beszéltünk „Ulkusz-I, -II, -III, -IV” diétákról. Az „ Ulkusz-I” diéta …
Érdekel a cikk folytatása? »