Kezdőlap / Tag Archives: zöldség (page 5)

Tag Archives: zöldség

Zöldségek és gyümölcsök szerepe a fogyókúrában

Ezek az ételek a fogyókúrás diéta gerincét képezhetik, majdnem minden fajtájuk fogyasztható, viszont a magas szénhidrát- és energiatartalom miatt a hüvelyesekkel legyünk óvatosabbak. A babból, a borsóból, a lencséből származó szénhidrátok csak lassan emelik a vércukorszintet, glikémiás indexükről kiderült, hogy kifejezetten alacsony. Így ma már nem kell olyan szigorúnak lennünk …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fogyás zöldséggel, gyümölccsel

Itt a nyár, a rengeteg friss zöldség és gyümölcs már mindenütt olcsón kapható. Érdemes ilyenkor kihasználni a bő kínálatot és beiktatni egy-egy zöldség-gyümölcs kúrát. Végtére is itt a bikini szezon és még nem késő, hogy formába hozzuk magunkat. Ez az egyik legegészségesebb diéta mivel a gyümölcsökkel és zöldségekkel rengeteg hasznos …

Érdekel a cikk folytatása? »

Zöldség tárolása árokban

A téli, tavaszi fogyasztásra szánt késői zöldségfélék jól tárolhatók vermekben, árkokban és prizmákban. Ez a módszer a legegyszerűbb és egyben a legolcsóbb tárolási eljárások egyike. az így tárolt zöldségek tavaszig friss, üde, ízletes marad. Különösen jól tárolható így a sárgarépa, a petrezselyem, a pasztinák, a zeller, a cékla, a téli …

Érdekel a cikk folytatása? »

Előfőzés (blansírozás)

Házi fagyasztáskor ugyanúgy kell blansírozni, mint a konzervgyárakban szokásos, csak kisebb mértékben. A blansírozandó zöldséget felaprítjuk a kívánt darabokra, majd adagonként szűrű kanálba tesszük, és 2-3 percig forró vízbe mártjuk. Ezután kivesszük, és hideg vízben lehűtjük, a vizet lecsurgatjuk róla és becsomagoljuk. Ezt az eljárást a konzerv ipar már régen …

Érdekel a cikk folytatása? »