Kezdőlap / Társadalom / Kapcsolatok / Családtervezés helyett válástervezés

Családtervezés helyett válástervezés

Egyre gyakoribb jelenség terjed napjainkban. A családtervezés helyett inkább a „válástervezés” fészkelt az emberek tudatalattijába. Erről számos példa tanúskodik, pl. ha páciensem, aki első házasságában él, és nem is szándékozik elválni, mégis így nevezi meg házastársát: „jelenlegi férjem”, „mostani feleségem”.
Mi ez, ha nem elszólása a tudat hátterében létező gondolatnak. Kétségtelen tény, hogy házasságot lehet rövid távra, tervezni, de gyereket nem. A házasságon kívüli együttélés az egyik oka a magyarországi „népfogyatkozás”-nak. Nincs olyan nő, aki jó szívvel vállalna gyereket abban az esetben, ha nem érzi biztosítva mind az anyagi, mind az érzelmi stabilitását gyermeke jövőjének. Ez is egyik összetevője az ún. funkcionális meddőségnek, ami azt jelenti, hogy sem a női, sem a férfi szervezetében nincs olyan organikus, azaz objektív ok, ami miatt a nő ne termékenyülhetne meg, s mégis meddő marad. Mert bizony az ilyen fogamzásokból eredő utód inkább terhességet, mint áldott állapotot jelent a nő számára. Ezért nem is érdemes nagyon keresni a megtermékenyülés egyéb gátjait, amíg ez probléma megoldást nem nyer a házassággal. Az ok az orrunk előtt van akkor is, ha ezt nem kívánjuk tudomásul venni.
Miért szorongnak a férfiak a„nagy”döntéstől? Milyen elutasító indokok állnak útjába az életfogytig tartó hűségnek, a pár hosszú távra kötött szövetségének? Ezeket a különböző, ide vonatkozó kérdéseket próbáljuk megválaszolni. Persze azt is, hogy miért olyan olcsó a hűség és hűtlenség ára egyaránt?
A feltett kérdésekre millió egy választ adhatunk, de a lényege ugyanaz…a félelem.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A megcsalás pszichológiája

Azt mondják, aki egyszer belekóstol a félrelépés bűnös élvezetébe, soha többé nem lesz képes leállni …

Hozzászólás