Kezdőlap / Társadalom / Kapcsolatok / A szexuális hűtlenség vádja

A szexuális hűtlenség vádja

Az együtt járás időtartama alatt másra még csak ránézni sem szabad. Nem szabad mással táncolni, moziba menni, teniszezni, találkozni, beszélgetni, sétálni, kirándulni. Belezárják egymást „talpig nehéz hűségbe”.
Ennek az az oka, hogy azokról, akik együtt járnak, akkor is azt feltételezi a környezet, hogy van közöttük szexuális kapcsolat, ha valójában az nincs is. Ahogy az én ifjúságom alatt minden fiú azt feltételezte – joggal -, hogy nincs senkivel szexuális kapcsolatom, ma azt feltételezik – némileg jogos alapon -, hogy van. Akár van, akár nincs a közvélemény megítélése szerint másra rá sem szabad nézni, mert, ha valaki a szűkebb, vagy tágabb környezetből ezt észreveszi, rögtön elkezdik cikizni a partnert, hogy téged átvertek, megcsalnak stb. Szigorú társadalmi elutasítás kíséri a hűtlenséget, vagy annak már a látszatát is, pedig esetleg a pár még egymással sem él nemi életet, nem hogy mással tenné. Így sérti és devalválja a környezet az érintett felet férfiasságában, nőiességében. A szexuális liberalizmus egyik hátulütője például ez, hogy a fiatalkorban való együtt járásoknak nagyon szűk a kerete, és korlátozza a fiatalokat a másik nem tagjainak jobb megismerésében. Mire fenőnek a kamaszok, és a hosszú távú
párválasztás előtti időszakhoz érkezve még egyáltalán nem rendelkeznek sem kellő számú ismerettel, sem tapasztalattal ahhoz, hogy helyesen válasszák ki a jövendőbelijüket. A szexuális hűtlenség vádja rávetül a fiatalokra, míg korábban ennek halvány árnyéka sem létezett, sem a társadalmi, sem az egyéni tudatban.
Tehát úgy választanak partnert, hogy nem ismerik a másik nem személyiségét. Nem régóta tudjuk, úgy harminc éve, hogy az anatómiai, morfológiai helyzet nem olyan, mint amit régen hittek, gondoltak, hogy az agynak nincs neme. Az agynak igenis van neme. Van női agy és van férfi agy, aminek a következtében sok mindenben eltér a női és a férfi beállítottság, attitűd. és nemcsak a nemi beállítódottságban, hanem sok minden másban is.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ki csal meg kit és hányszor?

A nők közül a szexualitás okán kevesebben csábulnak ki a házasságból. A férfiak számára viszont …

Hozzászólás