Kezdőlap / Társadalom / Kapcsolatok / Ugrás a mélyvízbe

Ugrás a mélyvízbe

Nemcsak önmagunkat kellene jobban megismernünk, mire kinövünk a kamaszkorból, hanem a másik nem képviselőit is. Ez azért szükséges, hogy megtanuljunk egymáshoz alkalmazkodni, a helyes kommunikáció és a harmonikus kiegészülés, a békés együtt élés érdekében.
Ez azonban tapasztalatgyűjtés nélkül lehetetlen, hiszen minden ember más, Azonban vannak fő jellemzői, mind a női, mind a férfi személyiségnek, melyeknek megismerése csak tanulás, gyakorlás útján lehetséges. Viszont a fiatalok – éppen a legfogékonyabb korukban – elutasítják a variációs lehetőségek megismerését, monomán beállítódottságuk miatt.
Az a kutya, amelyik nem megy be a vízbe, nem tanul meg úszni. Még a harmincévesek között is sok olyan egyén van, akinek eddig egy-két kapcsolata volt legfeljebb és sem saját magát, sem saját viselkedésének módját, koncepcióját, hipotézisét nem sikerült felállítania oly módon, hogy az alkalmazható legyen a partner kapcsolatban. A napokban kérdezte meg tőlem egyik negyvenéves nőpáciensem, hogy hogyan is kell partnert keresni és találni? Csinos, kellemes, értelmes nő, és eddig még nem sikerült olyan kapcsolatra szert tennie, amely jelentősen befolyásolhatná jövőjét. A jövő problémamegoldásának kora, az ehhez szükséges tanulás ideje a serdülőkorban van, és nem a fiatalság alkonyán. Aki addig nem tanulta meg a helyes kommunikációt a másik nemmel, nem sok reménye marad arra, hogy a későbbiekben fogja azt megtanulni. Minden kornak, korszaknak meg van a jellemző tanulnivalója, s ennek az időszerűségnek elmulasztása – esetleg – pótolhatatlan a későbbiekben.
Pedig napjainkban, a női- és férfiszerepek között elmosódott az éles határ, ami korábban volt. S még ez a fajta egymáshoz közelítés sem elégséges az ismeretek sikeres hasznosításához.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A megcsalás pszichológiája

Azt mondják, aki egyszer belekóstol a félrelépés bűnös élvezetébe, soha többé nem lesz képes leállni …

Hozzászólás