Kezdőlap / Üzlet / Karrier / Csapatépítő tréningek

Csapatépítő tréningek

Az utóbbi időkben egyre inkább elterjedtebb, egyre széles körben alkalmazzák a csapatépítő tréningeket az egyes vállalatok alkalmazottaik „összecsiszolása” érdekében. Vitathatatlan, hogy a közös élményeknek, az együtt eltöltött, munkán kívüli tevékenység olyan időtöltés a munkatársak számára, amelynek során jobban megismerhetik egymást, új, eddig nem ismert tulajdonságokat fedezhetnek fel társaikban, amelyek erősíthetik a munkakapcsolat hatékonyságát is.

A vállalatok választhatnak, hogy saját maguk (akár egy-egy erre rátermett ember kijelölésével) szervezik meg a tréningeket, vagy ma már rengeteg erre a tevékenységre specializálódott céget bízhatunk meg a feladattal.

És ezen belül is többféleképpen szervezhető meg a csapatépítés. Van a tréningeknek az a fajtája, amikor a részt vevők inkább arra koncentrálnak, hogy munkafolyamataik jobbá tétele érdekében, egy a cégen kívüli, úgymond szabadabb környezetben, együtt keressenek jobb megoldásokat, illetve pontosabban megismerjék társaik munkáját a hatékonyabb működés érdekében.
Emellett egyre elterjedtebb a tréningeknek az a fajtája, ahol a munkafolyamatoktól kissé elvonatkoztatva, különböző játékok során csiszolódik össze a társaság. Ez lehet logikai feladat, amikor közösen gondolkozva kell eljutni a megoldásig, vagy akár ügyességi feladat (ami az iskoláskori csapatversenyekre emlékeztet), illetve akár kalandos feladatokban is részt vehetnek a munkavállalók, legyen szó például egy erdei túráról, ahol térkép segítségével egy adott tárgy vagy hely megkeresése a cél, vagy bátorságot igénylő, komoly megpróbáltatás (függőhíd, mászófal, canpoy).
És persze az ilyen tréningek során nemcsak a másik fél megismerése a cél, önmagunkat is jobban megismerhetjük, és így az egyes emberek és maga a csapat is fejlődik, ezáltal a vállalati kommunikáció, együttműködés is javul.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Céghűség

Függetlenül attól, hogy hol dolgozik az ember, ahhoz hogy a cégnél megbecsüljék és feljebb jusson, …

Hozzászólás