Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / Csevegés a facebookon

Csevegés a facebookon

A chatelés beette magát az internet velejébe. Egy kicsit is interaktív weboldal nem létezhet nélküle, így nyilván a facebook sem. Hogy ki mennyire használja, az már más kérdés. Amint belépünk, kezdőlapunk bal oldalán már láthatjuk is a képeket, hogy kik vannak jelen, kikkel cseveghetünk azonnal. Igen ám, de mi van akkor, ha mi egyszerűen csak egy gyors üzenetküldésért, vagy képfeltöltésért ugrottunk be? Valószínűleg nem szólítjuk meg a chaten on-line ismerőseinket. Kényesebb a kérdés, ha ő szólít meg minket: ilyenkor vagy jön a gyors egy szuszra mentegetőzés:
“Szia, de rég hallottam rólad, figyelj most rohannom kell, ne haragudj, de majd beszélünk, amúgy jól vagy?’
Vagy éppen a két szóból két sor, a két sorból két óra fecsegés lesz. Jogos hát a kérdés: kell- e nekünk a chat a facebookra?..
Az olyanok, akik az internetet csak a szükséges e-mailezés lebonyolítására használják, képtelenek megérteni, hogy hogy lehet egész nap a gépnél lógni. Pedig ó, mennyi mindennel elfoglalhatjuk magunkat. Csak a facebook-on össze-vissza olvasgathatjuk az üzenőfalat, akkor már rá is kattintunk egy-egy rég látott arcra: hoppá mennyi új fotó, na ezt meg kell nézni. Nem beszélve arról, hogy közben legalább két ismerősünkkel fecsegjünk a chaten, mert így a jobb alsó sarokban felvillanó jelzések: ‘Mariann üzenetet küldött neked’ teljesen vibráló, csapongásra, és ugrálásra késztető élményt nyújtanak. Ráadásul ezek a csevegések az üzeneteink közt is megjelennek, folytatólagosan. Ami nem is butaság, tekintve egyesek véget nem érő körmondatait. Tehát végül is beláthatjuk: a chat a facebook-on nem létszükség, de azért nem is rossz dolog..

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

Hozzászólás