Kezdőlap / Trendi témák / Segítsen-e a férj otthon?

Segítsen-e a férj otthon?

A családon belüli munkamegosztást, vagyis a sokat emlegetett egyenjogúságot úgy érdemes megvalósítani, hogy közben a nő nő, a férfi férfi maradhasson. Manapság a nemi szerepek kicsit felborultak, megkavarodtak, pedig a gyerekeknek fontos, hogy saját családjukban lássák a klasszikus női-férfi szerepeket.
Régen a gyereknevelés is főleg a nők dolga volt, főként amíg a gyerekek kicsik voltak, és nem lehetett velük beszélgetni. Ma már ez is másképpen van, nem egy férfi rohan haza az esti fürdetésre, etetésre, mert igényli a kisgyerekkel való foglalkozást, játékot.
Egyre több, napközben keményen dolgozó, sikeres férfi gondolja úgy, hogy a gyereknevelés nem csak a nők feladata. S aki tud pici babát pelenkázni, fürdetni, képes „beszélgetni” a gügyögő csemetével, az nagy valószínűséggel kisiskolás, majd kamasz gyermekével is meg tudja találni a közös hangot. Mindez azért sikerülhet neki, mert folyamatosan jelen van az életében.
Ha a férj szeretne segíteni a háztartásban, de kevés a tapasztalata, ugyanaz a türelem és humor kell hozzá, mint amikor a gyerekek a családi munkamegosztás kezdő lépéseinél botladoznak. A végeredmény mindenképpen megéri. Ha összemossa a fehér pólónkat a sötétkék farmernadrággal vagy félcentis vastagságú héjat hámoz le a krumpliról, esetleg fűnyírásnál a virágokat is „likvidálja”, így reagáljunk: „sebaj drágám, előfordul az ilyesmi”. Nem könnyű ezt a tanácsot megfogadni, de ajánlatos. Ha megszidjuk vagy nem értékeljük az igyekezetét, elmegy a kedve a házimunkától.
Nem kell a férjből profi házvezetőnőt képezni, elég bevonni a részfeladatokba, hogy örömmel segítsen takarítani, zöldséget tisztítani, ruhát teregetni vagy uram bocsá’ főzni. Aki nem próbálta, nem is tudja elképzelni, milyen bensőséges hangulatú lehet így elkészíteni egy vacsorát, és a közös munka közben egy pohár bort kortyolgatva megbeszélni az élet nagy dolgait.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A téli depresszió

Sok ember a világon úgy él, hogy mikor elérkezik a május és a meleg évszaka …

Leave a Reply