Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / Csevegési opció – a facebook chat

Csevegési opció – a facebook chat

Az email küldés már divatjamúlt. A telefonhívás drága és luxus a mai drága világban, amivel igyekszünk csak akkor élni, ha nagyon fontos és sürgős dolgot kell megbeszélni. Kivéve, ha valaki üzletember, vagy bizonyos személyekkel ingyen beszélhet a mobilján. Lényeg a lényeg, hogy manapság pletykálkodni, csevegni nem a telefonon szoktunk.
Erre ma már ott az internet. És az általa nyújtott számtalan lehetőség. Csevegő programokat letölthetünk a gépünkre, ahova email cím alapján felvehetjük ismerőseinket és korlátlanul beszélgethetünk velük bármikor, bármiről.
Valamiért annyira evidens, hogy a facebook arculatának kialakításakor a fejlesztők erre is figyeltek. Nem csak annak adták meg a lehetőségét, hogy egymásnak személyes üzeneteket küldjünk, hanem létrehoztak egy felületet, ahol „chatelhetünk”.
Az oldal jobb alsó sarkában lehet bejelentkezni a beszélgetős ablakba. Akkor elérhetőre rakhatjuk magunkat, amiről mások is értesülnek: egy kis zöld teli kör jelzi, hogy épp a gép előtt ülünk, van időnk beszélgetni. Ebből a kis programból ki is lehet lépni, ami teljesen független attól, hogy a facebook központi oldalát megnyitva hagyjuk-e vagy sem. A chat-re nem kell feltétlenül belépni, de magát a facebook oldalt attól még nézegethetjük, csak akkor valós idejű beszélgetést nem folytathatunk társainkkal.
Mire jó a chat? Hogy tudjuk, épp melyik barátunk, ismerősünk elérhető, ki van épp ott a gépnél, és akkor azonnal belekezdhetünk egy beszélgetésbe, kérdezhetünk tőle valami fontosat, ami nem tűr halasztást. Ha ezt egy üzenetben tennénk meg, ki tudja, mikor kapnánk választ az illetőtől, mert nem tudhatjuk, hogy milyen gyakran látogat el az oldalra. De amint látjuk, hogy a neve mellett ott az a bizonyos zöld folt, beszélgetést kezdeményezhetünk. Nem olyan, mint egy személyes beszélgetés, de hangulatjelekkel feldobhatjuk, kifejezőbbé tehetjük. És ingyenes, ami nem utolsó szempont. Főleg a fiatalok kedvelik ezt a beszélgetés módot.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

Hozzászólás