Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / Facebook hangulatjelek

Facebook hangulatjelek

Aki valaha is használt már bármilyen beszélgetésre használható, internetről letölthető programot (például a Windows Live Messengert, azaz az msn-t), annak nem újdonság, hogy a közösségi oldalakon is használhatók az ott megszokott hangulatjelek.
Sőt, ezek olyan egyetemes érvényű hangulatjelek, hogy egy facebook felhasználó éljen a világ bármely pontján, garantáltan meg fogja ismerni a jelet, kapásból tudni fogja a jelentését, és azt is gyorsan meg fogja tanulni, hogyan kell „létrehozni” azt a kis fejet.
Mire jók a hangulatjelek? Hát arra, hogy ha egyszer nem személyesen lépünk kapcsolatba valakivel, hanem a világháló segítségét vesszük igénybe ahhoz, hogy kapcsolatot teremtsünk, bizonyos fokig megőrizzük a személyes beszélgetés varázsát. Az amúgy is mindenki által ismert tény, hogy a nonverbális kommunikációnak milyen fontos szerepe van a kommunikációban. A facebookon a hangulatjelek helyettesítik azt, amit a való életben a mimikánkkal, az arcvonásainkkal, a gesztusainkkal fejeznénk ki.
Mert hiába ismerünk valakit annyira, hogy tudjuk mihez hogyan viszonyul, hogyan szokott mesélni nekünk valamit, hogyan szokta kifejezni magát, ha küld egy üzenetet, ami tömény betűk halmazából áll, abból nagyon nehéz kiolvasni bármit is. A sűrű sorok nem árulják el, hogy milyen hangulata volt, amikor megírta azt az üzenetet, pedig elképzelhető, hogy szomorú volt egy látszólag boldognak tűnő emléke elmesélése közben. De ha erről nem árulkodnak nekünk szomorú, vagy mosolygó arcok, akkor nagyon nehéz megfejteni.
Természetesen a hangulatjeleket nem csak a személyes üzenetekben vethetjük be, hanem a képek alá fűzött megjegyzésekben, az üzenőfalra közzétett mondanivalóink mellékleteként is.
Egy „köszönöm” ma már elképzelhetetlen egy mosolygós fej nélkül :). Ha bánatunknak, vagy szomorkodásunknak akarjuk jelét adni, nem maradhat el a jól ismert szomorú arc sem :( Szinte minden hangulatnak, érzelemnek megvalósították a facebookon is bevethető változatát, ami megkönnyíti a kommunikációt, egyértelművé teszi az aktuális érzéseinket. A szemléltetés kedvéért íme néhány ilyen „smiley”: :) :( :@ (mérges arc), <3 (szív), =), :/, :P stb…

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

1 hozzászólás

  1. szija te ki vagy? :o
    szija?

Leave a Reply