Kezdőlap / Egészség és fitness / Betegségek / Dorsalgia megelőzése és gyógymódja

Dorsalgia megelőzése és gyógymódja

Megelőzni egy betegséget mindig ugyan azokkal a tényezőkkel lehet megtenni a legtöbb esetben, hiszen az oda figyelés nem kerül semmibe és ez már maga a megelőzés.
Ezt a betegséget a rendszeres testmozgással lehet főként megelőzni, de ne felejtsük el azt se, hogy azzal, hogy sokat és sokszor mozgunk , azzal elkerüljük az elhízást és az egyéb betegségek kialakulását ,melynek a hát fájdalma vagy előjele vagy már tünete. Tudnunk kell azt is , hogy nem mindegy hogyan táplálkozunk hiszen ha zsíros ételeket eszünk a nap több olyan szakaszában amikor azt le se tudjuk dolgozni akkor hiába a sok sport. Gerincünket, derekunkat főként úszással, gyaloglással és erőnlétünk növelésével tudjuk óvni ami megelőzi a hát fájdalmát. A has és hátizmok külön erősítő és nyújtó gyakorlataival a gerinc stabilitása fejleszthető. Sokféle gyakorlattal több testrészünk mozgatható meg ami maga a megelőzése ennek a betegség típusnak. A rendszeres portolással ezen betegség kialakulásához vezető két tényező a csontritkulás és az elhízás kockázata is csökkenthető. Nem mindegy azonban az sem ,hogy min és milyen test helyzetben alszunk , ülünk illetve állunk és megyünk. Általában ez a fájdalom magától elmúlik ha mégsem akkor kell orvosi beavatkozás, de ajánlatos előtte egy jó masszőrt vagy csontkovácsot felkeresni , hiszen nem mindig a gyógyszer a megoldás. Az orvos a gyógyszereken kívül fizioterápiát rendelhet elő , de egyszerűen elküldhet egy gyógyvizes medencébe is , és ajánlhatja ő is a természetes gyógymódokat. Sajnos a mai rohanó világban hiába rendeli el az ágy nyugalmat azt csak akkor éri el ha a beteget beutalja kórházi ápolásra, így ennek elkerülése érdekében inkább otthon feküdjünk két napot minta kórházban egy hetet , ez is egy megelőzése a nagyobb rossznak. A hátat kezelhetjük masszázzsal, tornával, nyújtással, de előírhatják a hátgerinc teljes rögzítését és nagyon más gyógymód nincs is ,ha van azt még nem tették közzé.
Oda kell figyelnünk magunkra , hiszen ha mi nem tesszük meg más nem fogja , és akkor a kis bajból nagy baj lesz ami se magunknak se a szeretteinknek nem lesz jó.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bárányhimlő

A bárányhimlő fertőző vírusos betegség. A fertőzésen a gyermekek nagy része átesik. A bárányhimlő vírusa …

Leave a Reply