Egri szépségek

Az egri kirándulásunk előtt egri szépségként talán legjobban a Szépasszony Völgyét nevezhetnénk meg. Egerben rengeteg sok a látnivaló, de a látványtól függetlenül szinte minden turista meglátogatja a Szépasszony Völgyét. A jó kis borok, az idillikus hangulat egyformán vonzó a kiránduló számára. A kellemesen hűs pincék szinte árulják magukat egy kis borozgatásra, arra viszont figyeljünk, hogy egy-két pohár borocska elfogyasztása után vigyázva jöjjünk ki a melegre- nyáron- mert hirtelen jókedvünk lehet a forróságtól. A Szépasszony Völgyén kívül is vannak persze látnivalók Egerben, de az origó sokunknál az előbb említett hely. Eger gyönyörű hely, ahol akár heteken keresztül is csámcsoghatunk a látnivalókon. A vár széles-e világon ismert. A törökök támadási hírére a 16. században megerősítették, a kapitánya 1548-tól Dobó István lett, aki az 1552-es török támadásnál alig ötszáz lovas és ugyanennyi gyalogos katonájával együtt vette fel a harcot a nyolcvanezres török hadsereggel. Az egri nők, asszonyok,gyerekek hadhatós közreműködésével a várvédők megverték a török sereget, a győzelem azóta is Magyarország csodája. Természetesen erre emlékezve megtekinthető a várban a Dobó István Vármúzeum kiállításai is. A várban található az Egri Csillagok írójának Gárdonyi Gézának sírja is, kinek emlékháza a vár mellett tekinthető meg.
Eger központjában található a Minaret, mely a török korból származik, 14 szögletű, 40 méter magas a karcsú tornya, ahova 97 csigalépcsőn juthatunk fel.A fel és lemenetel egy sorban történik, ugyanis a szűk feljáróban két ember nem fér el egymás mellett.
Eger látványosságai közé tartozik még többek között a Bazilika, a csillagvizsgáló, a Minorita templom, a város alatt húzódó pincerendszer, továbbá sok-sok múzeum.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Velencei-tavi üdülő- és kirándulóhelyek

A Velencei-tavat forgalmas üdülő-és kirándulóhelyek egész láncolata keretezi. Főként közlekedési okoknak tulajdonítható, hogy a legismertebb, …

Hozzászólás