Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Egy merész kezdeményezés!

Egy merész kezdeményezés!

Az alábbiakban egy olyan kezdeményezésről  lesz szó, melyet nem igazán lehet kategóriába sorolni. Található benne kultúra és művészet, művészek, történelem, a ma embere és annak tevékenysége, egyszóval minden, ami az olvasót érdekelheti.
Merész kezdeményezés, mert nem általánosságban az olvasónak szól, hanem maga az olvasó írja településenként! A magyarok egymással ismertetik meg Magyarországot, az egyes kulturális szokásokat és néphagyományokat, hazájuk természeti földrajzától kezdve egészen egy-egy település növény-, vagy állatvilágáig.
Remek kiadvány a vállalkozónak, hiszen új kapcsolatokra és nagyobb rálátásra tehet szert, hasznos a turistának, ismerkedik az országgal, az összes rejtett kis zuggal. Nagy nyertesei lehetnek az Önkormányzatok, könyvtárak és múzeumok, értékes darabjai lehetnek a már meglévő könyvállománynak. Tovább gazdagítja a kötet tartalmát, hogy interjúkat és fotókat is tartalmaz, nemcsak száraz és lexikális leírást, életre kelti a könyvet a felépítés.
Legnagyobb nyertes összességében az egész társadalom, egyedülálló mű van előkészületben. Akár évkönyvnek is lehet nevezni, hiszen egy-egy település arculata naponta változhat az élet bármely területén, akkor egy év alatt?
Ezt a kiadványt nem lehet még csak egymásra hasonlító sorozatnak sem nevezni, mindegyik kiadvány önmagában hordja és önmagán viseli arculatát. Irányít, utat mutat és mobilizál. A települések előtt új lehetőségek nyílnak meg, az olvasót ösztönzi tettekre, de legalábbis arra, hogy kézbe vegye ezt a könyvet biztos!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lakner bácsi gyermekszínháza

A gyermekszínház gyermekszereplőkkel működő budapesti színház. A gyermekszínház története az 1920-as évekre nyúlik vissza, a …

3 hozzászólás

  1. Huuuu… Ez nagyon érdekes! Az jutott eszembe, hogy talán egy kis “önbizalmat” kaphat ezzel a vidéki ember ebben a Budapest-centrikus országban. Magam is bejártam az országot már keresztül kasul. Nagyon szeretem a pici településeket! Jó, hogy megírtad ezt a cikket! :)

  2. Köszi szépen…)))) Úgy éreztem, hogy ezt feltétlen meg kell osztanom…))

  3. sisumara: én mint Budapesti lakos, sosem éreztem “Budapest-centrikusnak” Magyarországot, Sőt, éppen ellenkezőleg, rendkívül gyönyörű városaink, egyetemvárosaink vannak, illetve a kis települések egyedi hangulatát a főváros sosem tudná visszaadni. És azért esik rosszul a kifejezésed főként,mert akik itt élnek a fővárosban, azok nem tartják ezt különleges vagy kivételes helyzetnek. Egyszerűen itt élünk, ahogy az országban bárki épp ahol él. Se többet,sem kevesebbet nem jelent. És ne felejtsük el, Magyarországnak az idők folyamán mindig más és más volt a székhelye- fővárosa.

Hozzászólás