Kezdőlap / Önismeret / Párkapcsolat / Egyenjogúság

Egyenjogúság

A nők a világ kezdete óta kevesebb előnnyel rendelkeznek a férfiakhoz képest. Tagadhatatlan, hogy a szebbik nem nélkül a férfiak sem lennének képesek élni, mégis rengeteg pasi érzi felsőbbrendűnek magát. De miért?
A legmeghatározóbb ok talán abban lelhető fel, hogy a két nem különböző mértékű fizikai erővel bír. Mivel a férfiak mindig is erősebbek voltak, ezért akaratukat rá tudták kényszeríteni a nőkre. Ezzel szemben a nők sosem az erejüket használták. Ők érzelmesebbek, nyugodtabbak, türelmesebbek, azonban érzékenyebbek, amiből következik, hogy hisztisebbek és szeszélyesebbek.
Természetesen azért nem minden fiú él vissza az erejével, és attól sem kell tartani, hogy csak hisztis nők léteznek, de itt most csak a szélsőségekről tettem említést. Kivételek mindig vannak.
Az egyenjogúságnak nem szabadna azt jelentenie, ahogy a legtöbben értelmezik. Nem csak az az egyenjogúság, ha egy nő is lehet asztalos vagy kőműves, hanem egyenlő bánásmódban kell részesíteni mindkét nemet. Bár a szavazati jogot rég megkapták a nők, de mégis szinte a minden területen észrevehető a nemi hovatartozás szerinti megkülönböztetés. Furcsán néznénk például az olyan férfira, aki varrónőnek áll.
De a világ igencsak unalmas lenne, ha valóban mindenki mindenhol egyenlő bánásmódban részesülne. Hiszen szükség van arra, hogy a fiúk előreengedjék a lányokat és kedves bókokat mondjanak. A lányoknak pedig nyugalmat kell teremteniük, családot alapítaniuk egy igazán tökéletes férfi számára. Bár én csak pár dolgot emeltem ki, mégis számos dolog van még, ami jó ha különbség marad a nemek közt.
Az azonban a XXI. században azt hiszem egyértelmű, hogy a törvények szerint semmilyen megkülönböztetést nem szabad tennünk férfi és nő közt; még akkor sem ha a társadalomban ezek jelen vannak.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Párkapcsolati gondok

Gyermek korunkban mindannyian úgy gondoljuk, hogy egyszer felnövünk és ha párunk lesz akkor a vele …

Leave a Reply