Kezdőlap / Szőrtelenítés / Elektrolízises epiláció

Elektrolízises epiláció

Az elektrolízises epiláció olyan módszer, melynek használatával hosszú időre szabadulhatunk meg a nemkívánatos szőrszálaktól. A működési elve egyszerű. Egy vékony tűt levezetnek a szőrtüszőbe, és egy gyenge árammal kiégetik azt. Sajnos az eljárás elég fájdalmas, és hosszadalmas is. Egyesével kell minden egyes szőrszállal ezt elvégezni. A művelet az epilálótól nagyfokú szakértelmet, a “szenvedő” alanytól pedig nagyfokú kitartást kíván. Aki mégis úgy dönt, hogy belevág ebbe a fájdalmas kezelésbe, nagyon körültekintően válasszon kozmetikust, vagy bőrgyógyászt. Célszerű a környezetükben lévőket megkérdezni, hátha van már valakinek tapasztalata. Ráadásul még a legjobb bőrgyógyászoknál is csak 75-80 százalékos az eredmény, így még egyszer el kell majd menni, hogy a maradékot is eltávolítsák.
Elsősorban arcon használják ezt a módszert, mert a hónaljban nem lehet ekkora fájdalmat elviselni, lábon pedig túl időigényes, és ebből adódóan túl költséges lenne. Ha rossz kozmetikust, vagy bőrgyógyászt választunk, apró sebek, később hegek alakulhatnak ki minden egyes mellészúrásnál. Alkalmanként egy bőrfelületről megközelítőleg huszonöt, harminc szőrszálat lehet eltávolítani komoly irritáció nélkül. Amennyiben többre lenne szükség, akkor azt ismétlődő alkalmakkal lehet véghez vinni.
Hatása sajnos nem végleges, de akár hónapokban is mérhető, így hosszútávú szőrtelenítésről beszélhetünk. Az eljárás során fellépő bőrirritációk általában egy-két nap alatt elmúlnak, kivéve a mellészúrásokból eredő sebeket.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Hozzászólás