Kezdőlap / Építőipar / Lakáshitel / Élet vagy Halál – hitel a szükséges rossz

Élet vagy Halál – hitel a szükséges rossz

Az utóbbi években egyre jobban megváltozott a Hitelek világa. Anno anyáink korában még ők egy 3000 forintos banki kölcsönből képesek voltak elindulni az élet hosszú és mára rögössé vált útjain. Sajnos napjainkban a mai fiatalok számára ez elérhetetlen, és képtelenségnek látszik a különböző és állandóan változó devizafajták által kínált hitelek hosszú és érdes útvesztőjében.
Nehezíti mindezeket az állandóan élvonalban tanyázó munkanélküliség, a munkahelyeken megbújó állandó feszültség, a szorongás a félelem, hogy egyik napról a másikra bármikor elveszíthetjük az állásunkat. Sok ember már jelen cikk írása alatt is egyre csak lejjebb enged a megszokott életszínvonalából, mindössze azért mert x ideje tett egy akkor jónak látszó döntést, saját elhatározása vagy más, külső személy esetleg banki alkalmazott rábeszélése miatt ,hogy ” Ennél jobb hitelt most úgysem fog kapni, de célszerű addig élni a lehetőséggel ameddig tart az akció” És eme kerek mondat hatására, amiben benne volt az utasítás és némi marketing, a tudatlan ember beleugrik talán élete legnagyobb csalódásába, ami elképesztő borsos áron meg sem történté tehető.

A mostani, Magyarországon fellelhető bankintézetek állandóan kecsegtetnek ilyen-olyan kedvező finanszírozású hitelekkel, de ilyenekre csakis szigorúan a legvégső helyzetben vetemedjünk. gondoljunk csak arra hogy rengeteg fiatal pár, friss házas munkahelyük környékén keres olcsó, kevés rezsivel fenntartható albérleteket. véleményem szerint ott is lehet bukni, mivel senki számára nem idegen a foglaló és az előleg fogalma, de még mindig mérföldekkel jobban esik azt a keveset elveszíteni, amit pár hétvégi túlórával „könnyedén” lehet pótolni, mint azt a gigantikus egyszeri ördögi összeget, ami könnyen jött – könnyen megy, és hogy izgalmas is legyen olyan kötelet rak a nyakunkba, ami egy váratlan esemény miatt bármikor a vesztünket okozhatja.

Dolgozótól a dolgozónak – azaz tapasztalttól a még tudatlanoknak.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lakásvásárlási hitel

A lakásvásárlási hitel az egyik legnagyobb hitel konstrukció. Amivel nagyon sokan éltek az elmúlt években …

2 hozzászólás

  1. Drámai cím :)

  2. Próbáltam a témához legmegfelelőbbet megtalálni!! :)

Leave a Reply