Nutrition-diéta

A nutrition-diéta azoknak a hölgyeknek lehet a leginkább segítségére, akiknek a napi munka, rohanás mellett nem jut ideje arra, hogy odafigyeljen mi is kerül a kosarába a bevásárlás során. Pedig tartós eredményt úgy lehet elérni, ha olyan tápanyagokat fogyasztunk el, amelyek a szervezet megfelelő működéséhez szükségesek, amik jótékonyan hatnak az anyagcserére, és vigyáznak egészségünkre is.
A diétás étrend összeállítása Maryon Stewart nevéhez fűződik, ő fedezte fel egy kutatása során, hogy az általa vizsgált nőknél a magnézium szintje alacsony volt a szervezetben, és ő állapította meg ez alapján, hogy a mindennapi rohanás az, ami gátolja a nők egészséges táplálkozását. Éppen ezért a nutrition-diéta úgy lett összeállítva, hogy az tartalmazza a szervezet számára szükséges vitaminokat, nyomelemeket, és hogy ezek révén az anyagcsere gyorsuljon. A zsír lebontásához pedig elengedhetetlen a magnézium, a fehérje, a vas, a kalcium és a cink is.
Amik nem maradhatnak ki az étrendből: a brokkoli, mivel ez rendkívül gazdag antioxidánsokban, ásványi anyagokban és vitaminokban is, a fokhagyma, amely az immunerősítésért felel. És fogyasszunk emellett olajos halakat is, valamint mandulát, ami biztosítja a szükséges fehérjét, magnéziumot és kalciumot. Cukor helyett édesítésre használjunk inkább mézet. Naponta négy étkezés engedélyezett, sőt még lefekvés előtti desszert is belefér, a lényeg, hogy szénhidrátot és zsírt keveset fogyasszunk, viszont sok vitamint. Ha ezeket a szabályokat betartjuk, akkor akár heti négy kilónak is búcsút mondhatunk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás