Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Elhurcolva (2011)

Elhurcolva (2011)

John Singleton egy igazi amerikai tini akcióthrillert rendezett, „Elhurcolva” (Abduction) címmel. A filmet kivételesen egy nappal az amerikai premier előtt 2011. szeptember 22-én mutatatták be nálunk.

Nathan Harpernek (Taylor Lautner) midig is volt egy olyan sanda gyanúja, hogy nem az, akinek valójában hiszik őt. Egyszer aztán minden megváltozik körülötte, mikor barátnője az Interneten kalandozva véletlenül rábukkan egy hozzá igen csak hasonlító eltűnt gyereket ábrázoló fotóra. Nathan rájön, hogy akit eddig a szüleinek hitt, valójában idegenek, és mindvégig hazudtak neki. A nagy kérdés pedig az, hogy miért? Ezt már nincs ideje megtudni, de sejtheti, hogy valami titokzatos, sötét dolog állhat a háttérben, mert hirtelen egy csapat fegyveres veszi őt üldözőbe. Nathan és Karen együtt menekül a gyilkosok és a szövetségi ügynökök elől, s közben felbukkan igazi apjának a barátnője is. A nagy iszkolás közepette Nathan rájön, hogy a túlélésének egyetlen esélye, ha a kezébe veszi az irányítást, kideríti valódi apjának rejtélyét és szembeszáll üldözőivel.

A filmben Taylor Lautner megkapta minden feltörekvő fiatal színész álmát, az akcióthriller szinte kizárólag az ő figurájára épül, és a lehetőséget méltón ki is használja. A történet eleinte az „elrabolt gyermek” történet követi, azonban igen hamar egy akciódús tini mozivá alakul.

Hazánkban a DVD megjelenés 2012 januárjában várható.

rendező: John Singleton
forgatókönyvíró: Shawn Christensen
operatőr: Peter Menzies Jr.

szereplők:
Taylor Lautner (Nathan)
Lily Collins (Karen)
Alfred Molina (Frank Burton)

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drágán add az életed (Die Hard)

John McClane házassága romokban hever. John egy kemény, önfejű nyomozó, akit csak a munka érdekel. …

Leave a Reply