Kezdőlap / Szívinfarktus / Előzzük meg a bajt!

Előzzük meg a bajt!

A szívizom elhalása következtében létrejön a szívinfarktus.
A szívinfarktus:általában koszorúér szűkület következtében a szívizom vérellátása lecsökken,és szövetpusztulást okoz.Kiváltó tényezők közt a magas vérnyomás,cukorbetegség,idős kor,elhízás szerepel.
Ezek a tünetek az ér elmeszesedésének kedveznek,mely által a koszorúérben létrejövő kis darabok leszakadnak és a vér útjában állnak,és ezáltal elzáródást okoznak.
Tünetei közt szerepelnek:mellkasi fájdalom,vállba,hátba,sugárzó fájdalom,félelem,izzadás,émelygés, hányás,hőemelkedés,szívritmuszavarok,vérnyomásesés,zavart tudatállapot.
A szívinfarktus bármikor kialakulhat,munkában,sportolás közben,pihenéskor is egyaránt.
A szívinfarktus megelőzésében,a koszorúerek épségének megőrzésében fontos szerep hárul az étkezésre.Rendkívül fontos a vitaminnal teli zöldségek-gyümölcsök fogyasztása.
A zöldség és gyümölcsfogyasztás átlagban mintegy négy százalékkal mérsékeli a kockázatot,a betegség létrejöttét.
Magyarország élen van a keringési zavaró tényezőkkel járó betegségek kialakulásában.
Régen a szívinfarktus többször volt halálos végzetű,mint napjainkban.A tünetek jobb felismerésének és a kezelés javulásának köszönhetően a szívinfarktust elszenvedők többsége túléli a betegség lefolyását.Azonban a szívinfarktus után hosszabb időre rosszabb életminőséggel és a szív eredetű elhalálozás fokozott kockázatával kell számolni.
Tanácsos a betegség elkerülése érdekében interneten újságokban,orvosoktól tanácsokat kérni,hogy a betegség létrejöttét megakadályozzuk.Együnk minél több zöldséget-gyümölcsöt,hogy minimálisra csökkentsük a betegség létrejöttét.ezenkívül járjunk el rendszeres orvosi kezelésre is a tünetekkel pedig azonnal orvosi vizsgálat,orvoshoz való fordulás ajánlott.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szívinfarktus után

Az infarktuson átesett emberek jelentős életmódváltással számolhatnak miután kijöttek a kórházból, ezen felül pedig azt …

Hozzászólás