Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / Esküvő olcsón és kreatívan

Esküvő olcsón és kreatívan

Mindenki életében eljön egyszer a várva várt nagy nap,ami ugye nem éppen olcsó mulatság.Az esküvő megtervezése nagyon sokrétű,hogy minden a helyére kerüljön a kitűzött napra.De mivel van idő a pontos megszervezésre,épp ezért nem kell elhamarkodottan dönteni,és mindenből a legdrágábbat megvenni.Egy kis kézügyességgel,körültekintéssel és kreativitással is varázslatossá tehetjük az elérkező esküvő napját.
Hogyan is tehetjük kreatívan olcsóbbá ezt a napot?
-A menyasszonyi csokrot elkészíthetjük mi magunk is,mégpedig úgy,nem áruljuk el a virágüzletben,hogy esküvői csokrot szeretnénk,mert magáért az ” esküvő” szóéért is borsos árat kell fizetni.Vegyünk annyi és olyan virágot,amilyent szeretnénk,egy szép szalaggal csavarjuk körbe a szár résznél,és kössünk rá egy szép masnit.Már kész is a menyasszonyi csokor.
-Autódísz: a méteráru boltban venni kell egy ekrü színű szép anyagot.Szélessége mindegy mekkora,mert össze lesz fogva,hossza pedig akkora legyen,hogy a kiválasztott autó motorháztetőjén “V” alakban kissé lazán elférjen. A “V” alak két szárát lazán a tükörhöz rögzítjük,a csúcsát pedig a kocsi elejére,közepére.Szükség lesz még 5 db masnira,2 a tükörre,kettő a “V” szárak közepére,és egy a csúcshoz.Ezt így körülbelül 3-5 ezer forintból kihozhatjuk.
-Meghívó: a papírboltban vegyünk megfelelő mennyiségű bordó és ekrü papírt.A bordó színűből készítsük a meghívó alapját,amit ketté hajtunk.Két átlósan szemben lévő sarkánál két kis ívet vágunk ki,ide dugjuk be az ekrü papírt amire a szöveget írtuk.És némi ötlettel csodaszép meghívókat állíthatunk elő.Igaz rengeteg időráfordítást igényel,de viszont spórolhatunk vele néhány ezer forintot.
-Étterem: tesztelni kell az éttermeket időben,akár fél évvel a nagy esemény előtt is le lehet már foglalni.Érdemes megfigyelni,hogy milyen a konyha,udvarias-e a kiszolgálás,megfelelő-e a szellőzés,lesz-e elegendő hely táncolni…Ha ezek alapján jónak tűnik a hely akkor nincs is miről gondolkodni.És érdemes megkérdezni,hogy lehet-e otthonról vinni a süteményeket és az italokat,mert bizony ezen is sokat lehet spórolni.

Ezzel a pár dologgal sokat csökkenthetünk a kiadásokon,és emellett saját ízlésünknek megfelelően ünnepelhetjük életünk legszebb napját.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Így válasszunk zenekart esküvőnkre!

A nagy napra érdemes körültekintően eljárni a zenekarválasztást illetőleg, mivel a zene központi része a …

Hozzászólás