Everwood

Everwood egy csendes kisváros a világ végén. Legalábbis a Brown család számára tűnik unalmasnak a coloradoi település, mivel épp most költöztek ide a mindig nyüzsgő Manhattanből. A családapa Dr. Andrew Brown (Treat Williams), egy zseniális idegsebész. A munkájában kiváló, ám a magánéletben csődöt mondott, legalábbis apaként leszerepelt, épp a munkamániája miatt. Egy váratlan tragédia miatt egyedül maradt két gyermekével, a 15 éves Ephram-mal (Gregory Smith) és a 9 éves Delia-val (Vivien Cardone). Kapcsolatuk nem felhőtlen, a kamasz fiúval kifejezetten nehezen jön ki, teljesen kezelhetetlennek tűnik, a viták szinte mindennaposak. Pedig Ephram is ugyanolyan tehetséges, mint édesapja, csak ő nem a szívekhez ért, hanem a zongorához.
Nem ők az egyetlen család, akiknek a történetét nyomon követhetjük a sorozatban. Ott van még az Abott család. Dr. Harold Abbott (Tom Amandes) szintén doktor, és Andy érkezéséig övé volt az egyetlen magánpraxis az álmos városban. A konkurencia érkezése új helyzetet és persze konfliktusokat teremt. Lánya, Amy Abbott (Emily VanCamp) pedig pillanatok alatt felkelti Ephram figyelmét. A kamaszok élete a sorozat középpontjában van mindvégig. Kettejük alakuló kapcsolata sem épp zökkenőmentes. De barátságból szerelem lesz, sok cívódással, sok boldog és vidám pillanattal, és szakításokkal együtt. De vajon le tudják győzni az olykor felmerülő távolságot, a féltékenységet, a fiatalkori problémákat és ráébrednek végre, hogy egymásnak lettek teremtve? Amy bátyja, Bright (Chris Pratt) is meghatározó szereplő. A kezdeti gúnyolódások és ellenségeskedés ellenére Ephrammal végül legjobb barátok lesznek. A nézőben felmerülő nagy kérdés, hogy vajon Andy fel tudja dolgozni valaha is szeretett felesége elvesztését, és képes lesz újra kitárni a szívét egy új szerelem felé?
Ez az amerikai sorozat olyan komoly témákat feszeget, mint a szerelem, szex, továbbtanulás, alkohol, drogok, betegségek. De a drámai hangulatot oldja, hogy romantikus és komikus elemekkel színezi.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Castle

Ez egy közepesen jó krimisorozat, amit legfőképpen Castle alakja miatt érdemes nézni, de az is …

Leave a Reply