Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / Facebook F8 konferencia 2011

Facebook F8 konferencia 2011

2011. szeptember 22-étől kerül megrendezésre a Facebook F8 éves fejlesztői konferenciája, melyen a vállalat bejelentette, hogy összeállt olyan a média cégekkel, mint a Netflix és a Spotify, és engedélyezi felhasználóknak az oldalukon jelezni, hogy épp mit hallgatnak, néznek és olvasnak. A tervek szerint, ha például egy ismerős frissíti a Facebook állapotát, jelezve, hogy egy zenét hallgat a Spotify online zenei szolgáltatásával, akkor lehetőség lesz a linkre kattintva a dalt együtt, egy időben hallgatni, mert a Spotify közvetlenül a Facebook oldalon keresztül játssza majd le a számot.
A konferenciát – rendhagyó módon – nem az új bejelentések nyitották, hanem Andy Samberg, a „Saturday Night Live” humoristája, aki gyakran parodizálja Mark Zuckerberget, a Facebook alapítóját. Néhány perc önfeledt Facebook poén után az igazi Mark Zuckerberg is megjelent a színpadon.
Mr. Zuckerberg szerint az egyik probléma Facebook profil oldala. Az évek során a profil oldalon egyre nehezebb lett eligazodni, és nehéz megtalálni a régebbi hozzászólásokat. A probléma megoldására a Facebook kiadott egy Timeline nevű terméket. Mr. Zuckerberg elmondta, hogy a Timeline-t három elem alkotja: „az összes történeted, az egész életed, és egy új módon kifejezni, hogy ki vagy.”
A Timeline rendkívül jó vizuális képet kínál a felhasználó Facebook profiljában, rendszerezi a fotókat, eseményeket és alkalmazásokat, és vissza lehet tekerni vele az időt egészen felhasználó „Facebook gyerekkoráig”.
Timeline-t úgy tervezték, hogy a mobil eszközökön is fusson. „Ez az életed története” zárta a Facebook alapítója az előadását.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

Leave a Reply