Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / Facebook illemszabályok

Facebook illemszabályok

Ahogy a mindennapi életben, a virtuális világban is vannak bizonyos szabályok, amiket illik betartani, olyan határok, amiket jól nevelt ember nem lép át.
Egy közösségi oldalon ezek közül melyeket érdemes szem előtt tartani?
Mint tudjuk, a facebook nevű barátgyűjtögetős oldalon van egy speciális funkció, mégpedig a like-olás. Na, ez jó dolog lehet, de azért nem kell mindig mindent kedvelni ész nélkül, vagy unalmunkban. Ahogy nem szükséges mindenhez megjegyzést fűzni sem. Mások bejegyzéseit is csak akkor tegyük közzé, ha az valóban közérdekű, vagy hasznos. Egyéb esetekben nem gondolnak rólunk mást, mint hogy egész nap a gép előtt lógunk és függünk a facebookon.
Néhány felhasználóra ráférne, ha fékezné a közléskényszerét, és csak olyan gondolatokat osztana meg másokkal, amik tényleg érdemesek arra. Különben még pórul is járhat. Munkáról és főnökről még véletlenül se írjunk ki semmit az üzenőfalunkra, hiszen köztudott, hogy a munkáltatót szeretnek utána nézni az alkalmazottaiknak, és egy óvatlan megjegyzés még balul sülhet el. Az ilyen ellenőrzések miatt javasolt eltávolítani, vagy elve fel se tenni például olyan képeket, amik többet mutatnak a kelletéről, esetleg enyhén ittas állapotban születtek, mert az nem vet ránk túl jó fényt.
Egyéb jó tanácsok: ne az adatlapja alapján ítélkezzünk az emberekről! Ha valakinek több száz, esetleg ezer körül jár az ismerőseinek a száma, az nem biztos, hogy azt jelenti, hogy milyen közvetlen, vagy közkedvelt ember, inkább tükrözi azt, hogy gyűjtögeti a „barátokat” és bejelöl boldog boldogtalant, akit lehet, hogy alig ismer, vagy visszaigazol minden felkérést, legyen az a bolti eladó, vagy egy látásból ismerős arc a szomszédból. Egy ígéretesnek tűnő párkapcsolatot se rontsunk el azzal, hogy al első randi után leellenőrizzük az illetőt a facebookon, és messzemenő (téves) következtetéseket vonunk le vele kapcsolatban.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

Hozzászólás