FankaDeli.

Fankadeli alias Kőházy “Fankadeli” Ferenc először a Night Child-ban kezdte majd szépen fokozatosan kinőtte magát egyedi előadóvá. Ő a rap zenét képviseli de szerintem nyugodtan nevezhetnénk történetmesélésnek amit mindig hangoztat az, hogy a dolgok mögé kell látni, úgy ahogy a zenéje mögött is meghallani az üzenetet és nem csak zombi módon a fülhallgatót a fejre rakni. Jó pár albuma jelent meg:

– Ördög hozott… …Isten vihet
– Tarsoly
– …LélekJelenLét…
– Magyar földre zenekari változat
– Magyarok nyilai
– Egyenesen az éjszakából 2
– Reck
– Magyar földre(“Sima”)
– Jól tévedni emberi dolog
– Utóirat
-Rendezői változat
– Üzenetrögzítő
– Újratöltve

Ezek lennének, illetve még két ízelítő:
-Ki tudja melyikben
-Lehetetlen nem létezik

Fankát elég sokan ismerik és szeretik, sőt szerintem nem túlzok ha azt mondom tisztelik talán ő az eddigi egyetlen ember a zenei műfajban aki tett is valamit azért,hogy igenis ne csak beszéljünk hanem csináljuk. Erre nagyon jó példa a Magyar Földre tábor ahol
Feri és még egy csomó hasonló gondolkodású ember gyűlik össze, hogy “leperegjen minden mi rájuk ragadt”. Biztos vannak olyanok akik nem szeretik a rap zenét és lehet, hogy mégis élveznék és hallanák nem pedig csak hallgatnák a dalokat amiket ír és előad. Nem ismerek még egy olyan magyar rappert sőt zenészt sem aki ilyen mértékben segített volna a mai fiatalságnak a zenéjével.

Ezt mindenképpen olvasd el!

30Y

30y-t 2000-ben alapította öt pécsi zenész. Alternatív rockegyüttes. Zenéjükre sok zenekar van hatással, például a …

Hozzászólás