Kezdőlap / Állatok / Kutya / A kutya jótékony hatása az emberi szervezetre

A kutya jótékony hatása az emberi szervezetre

Az állatok közül különösen a kutyák vannak nagyon jó hatással vannak az emberekre. A kutya jelenléte, figyelme, érzékenysége az emberi érzelmekre, együttműködésre való kiváló hajlama jó hatással van ránk.

Több tanulmány készült már, amik bizonyították, hogy a kutyák jótékony hatással vannak az emberre, megnyugtató társaság, simogatásuk közben csökken a vérnyomás, csökken a szorongás, csökken a stresszhormon a szervezetben. A kutya feltétlenül elfogadja az embert, nem kérdez, nincsenek előítéletei.

Ezt igazolja az is hogy az ember a kutya segítségét kéri terápiákhoz, mozgássérültekhez, életmentéshez.

A Labrador: Újfundlandról származik, ahol a jeges vízben a halászok segítője volt.1887-ben kapta meg nevét, ekkor Angliában mint vadászkutya aratott sikert. Imádja a családját, a gyerekeket nagyon szereti, nem kell félteni tőlük, hisz éveken keresztül azt tanították neki, hogy az erős állkapcsát ne használja. A fül-farok ráncigálást is eltűrik.
.Nagyon könnyedén tanul, hiszen elég magas az intelligenciája.

Az emberek sokszor segítségüket kéri:
– Kábítószer keresésben,
– Vakvezetésben,
– Vízi mentésben,
– Vadászatban,
– Szarvasgomba keresésben,
– Kutató-mentésben

És persze remek kis kedvenc. Könnyen tartható kutya fajta, de hétvégeként neki is jár egy kiadós séta, nagyon szereti a kirándulásokat vagy akár a hegymászásokat is. Ha kell, ott fekszik a gazdája mellett, de ha kell, akkor roppant energikus is tud lenni. Az etetésével vigyázzunk, nem kell túl sok ételt adni neki, mert könnyen elhízik.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Schwyzi kopó

Nagy múltú svájci fajta. Vélemények szerint egyiptomi vadászkutyák leszármazottja. Az első fajtaleírás 1882-ből származik, de …

Leave a Reply