Kezdőlap / Önismeret / Szellemiség / Spirituális fejlődés

Spirituális fejlődés

Mondhatnám úgy is, hogy tudatosodás. Azaz elismerjük, hogy vannak más, a fizikai érzékszerveinkkel nem érzékelhető erők, melyek befolyással vannak életvitelünkre, illetve életünk alakulására. Az életünk nem önmagunkért való öncélú, hanem egy magasabb szintű rend, illetve cél, értelem elérésére rendeltetett. Ezeket spirituális, természetfeletti erőknek hívjuk, melyet a tudomány tudományos eszközökkel kutat, tehát nem tartja lehetetlennek ilyen erők, illetve energiák létezését.
A vallási teremtésből kiindulva azt gondolom, hogy a teremtő erő / Isten /egységben volt önmagával és teremtett életeket a maga képére és azonosságára. Az első emberpárnak megtiltotta, hogy a „tudás fájáról” egyenek, illetve hogy megismerjék az egység két oldalát. Az emberpár viszont feladva az egységet a dualitás mezejére lépett. Létrejött az ember életében a jó-rossz, menny-pokol, gazdag-szegény, egészséges-beteg… megtapasztalása. Mivel a Föld nevű bolygó uralkodója Sátán, valószínű, hogy fizikailag a pokolban tartózkodunk és célunk a mennybe való visszatérés, dualításból az egységbe. Ezt szolgálják azok az évek amíg itt élünk.
Hogy az itteni életünk milyen minőségű, csak is rajtunk múlik. A földi életben is érezhetjük magunkat a mennyben és pokolban egyaránt. Ez gondolkodásmód függvénye. A személyiségfejlesztő tanfolyamon azt mondják, hogy gondolkodj pozitívan. Lásd meg a rosszban a jót és fordítva. A lényeg, hogy ne tévesszük szemünk elől a célt! A vallás szerint, mire hazatérünk, váljunk Jézusi lelkületűvé! A közmondás szerint: Megboldogulunk.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poltergeist-kalauz

Mi is valójában a poltergeist? Elnevezése két német szóból származik: a „polter” a népnyelvben zajt …

Hozzászólás