Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / Fedezzük fel hazánkat!

Fedezzük fel hazánkat!

Hazánk számos kirándulóhellyel, látnivalóval büszkélkedik.
Látnivalóval tele az ország, melyek meseszépek. Rögtön meg kell, hogy említsem a Balatont.
Mely csodaszép környezetével nem csak hazai, de számos külföldi, szomszédos országból érkező turistákat is ide vonz. Igazi kirándulóhely számos nevezetességgel. Tihany egy igazi ékkő,az apátság egyszerűen lenyűgöző,csodaszép. A Balaton körül számos múzeum és turisztikai útvonal csalogatja a turisták ezreit. Nyáron a Balaton-Füredi Anna bál is egy felejthetetlen élmény.
Hazánkban azonban nem csak a Balaton körül vannak nevezetességek, kirándulóhelyek.
Vegyük is most szép sorra őket.
Rónaság, Dél-Alföld: Európa egyik legnagyobb egybefüggő síkságán még mindig viszi a homokot a szél. A rónaság vályogházait leleményes fiatal vállalkozók üzemeltetik a falusi turizmus szabályainak megfelelően. A házak megmaradtak eredeti állapotukban, sőt némelyik házat még át sem alakították. Az ide érkező turisták maguk húzzák a vizet a gémeskútból, és jófajta homoki bort isznak. Az itt nyaralók azt mondják, hogy végtelen szabadságérzet a pusztában lovagolni, és felejthetetlen élményt nyújt ez az élmény.
A vidék másik látványossága a Fehér tó. A turisták szerint a dél-alföldi tanyavilág és a Fehér-tó könnyen elérhető, meglepően szép, és igazi természet közeli élményt nyújt.
Hévíz: A világ legnagyobb és Európa legmélyebb termál tava, melynek közel 2000 éves múltra nyúlik vissza. A tó vízét tápláló forrás másfél millió éves, tehát idősebb, mint a Balaton. Szerencsére a 80-as években befejeződött a bauxitbányászat, így ma már semmi sem veszélyezteti a tavat tápláló forrást. A tó bőséges vízhozama állandó frissességet biztosít a fürdőzőknek. Meg kell, hogy említsem a híres-neves Tokai hegyvidéket is. Hogy miért is? Rögtön elmondom. A Tisza és a Bodrog torkolatában meghúzódó hegyvidéki falu, minden túlzás nélkül világhírű. Zamatos borokkal, lenyűgöző tájakkal várja az ide érkező turistákat ez a békés vidék.
Ezen kívül számos hegy, vár, turisztikai útvonal, épület várja a belföldön maradó turistákat.
Érdemes tehát felfedeznünk-megismernünk hazánkat. Ajánlom mindenkinek hisz a lenyűgöző látnivalók mindenkit rabul ejtenek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miskolc-Tapolca kikapcsolódni vágyóknak

A Miskolc-Tapolcán található park rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt az oda látogatóknak. A park hatalmas területen …

Leave a Reply