Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergiák / Allergének a testünkben

Allergének a testünkben

Az allergiát a testünkkel érintkező allergének váltják ki, lehet például, macskaszőr, vegyszer, vagy pollen. Magyarország lakosságának több mint a felét érinti a parlagfű allergia, melynek szezonja júliusban kezdődik, természetesen területtől függően, eltolódhat, vagyis minél magasabbra megyünk annál későbbre tolódik ez az időpont.
Az parlagfű allergiát kiváltó pollenek az orr- és szájnyálkahártyán megtapadva ott gyulladást okoznak, és orrfolyást, orrdugulást, folyamatos tüsszögést idéznek elő. Mivel a pollen mennyisége nyáron főszezonban a legmagasabb, fokozott figyelmet igényel a szabadtéri programok szervezése az allergiások részére. A legjobb ezekben a hetekben, ha nem terveznek erdei kirándulásokat, mert ott a pollenkoncentráció duplája is lehet. Ilyenkor a legalkalmasabb területek a hegyek, és a tengerpartok, ott ugyanis a pollen előfordulásának gyakorisága alacsony.
A legjobb megoldás az immunrendszerünk folyamatos erősítése, de nem az allergia főszezonjában, hanem egész évben. Kimondottan ajánlják gyermekeknek és természetesen felnőtteknek is a kecsketej, kecskesajt fogyasztását, egész évben. Sokkal több vitamin, fehérje és kazein található benne, mint bármely más állat tejében, és szerkezetileg sokkal inkább az anyatejhez hasonlít, így jobban és hatásosabban képes az emberi immunrendszer erősítésére, és kitűnően nyújt védelmet az allergénekkel szemben.
Az allergiás tünetek csökkentésére főleg éjszaka, a leghatásosabb módszer, a sólámpa égetése. Lefekvés előtt 20 percet égessük, majd éjszakára is hagyjuk égve. Egy közepes méretű lámpa, ami kb. 3-4 kg, elegendő egy 12-16 nm-es szobába, de próbáljuk az allergiás személy fekhelyéhez közel tartani, akkor a hatás intenzívebb.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szabaduljunk meg az allergiás tünetektől!

Több gyógyszerünk van az allergia tüneteinek enyhítésére. Ezek közül a legfontosabbak az antihisztaminok. A kezelőorvos …

Hozzászólás