Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / Feng Shui a konyhában

Feng Shui a konyhában

A Feng Shui lényege, hogy a csi, azaz a pozitív energia szabadon áramolhasson. Ez harmóniát, és nyugalmat biztosít a stresszben élő emberek számára.

Hogyan alakítsuk át a konyhát, a Feng Shui szerint?
A konyha különleges jelentőséggel bír, mert itt főzik meg az ételt, ami életet ad. Egy háztartás jólétét és egészségét szimbolizálja. Testünknek és lelkünknek fontos, hogy milyen ételt fogyasztunk. Fontos, hogy a konyha tágas legyen és jól megvilágított, így biztosítva a szakács jó munkáját. Fontos, hogy a nagyon modern konyha lehet, hogy látványra nagyon szép, de a fő cél, hogy lehessen a célnak megfelelően főzésre, sütésre használni.

Tűzhely:
A konyha legfontosabb eleme, mert itt készülnek az ételek. Mindenféle zavaró tényezőt ki kell zárni, mert megzavarhatja a szakácsot, így nem tud rendesen odafigyelni a főzésre, ezért elronthatja az ételt. A tűzhely elhelyezésénél fontos, hogy onnan rá lehessen látni az ajtóra. Jól megközelíthető helyre kell tenni, így szabad mozgást biztosítva.

Mosogató:
A mosogatót és a tűzhelyet 1-2 méter választja el egymástól. Ha ez a két elem tűz (tűzhely) és víz (mosogató) túl közel kerül egymáshoz, akkor nem jön létre a harmónia.

Konyhabútorok:
A tűzhely és a mosogató a két ellentétes elem között harmóniát teremt a fa elem jelképes megjelenésével. Minél több természetes anyagot érdemes használni. Inkább zárt szekrényt használjunk.

Hűtőszekrény:
Nem szabad a tűzhelyre nézni, se a szomszédságában állnia, mivel a hűtőszekrény a hideget képviseli, tehát ellentétes elem. A mosogató közelében érdemes elhelyezni, mert azonos elemek.

A legtöbb tanács nagyon kicsi helyiségben általában nem kivitelezhető. Ilyenkor a legfontosabb, hogy ne zsúfoljuk tele a helyiséget és tartsuk tisztán. Tükörrel javíthatunk a helyzeten.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás