Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Hogyan döntsük el, milyen fogyókúrát válasszunk?

Hogyan döntsük el, milyen fogyókúrát válasszunk?

Annyi féle fogyókúra létezik, hogyan döntsük el, melyikbe érdemes belekezdenünk? Olyat a legérdemesebb választanunk, amelyiket könnyen betarthatjuk, és a mindennapjainkba beilleszthető.
Gondoljuk át, hogy a választandó diéta illik-e az életmódunkhoz. Ha nem, könnyen úgy érezhetjük, hogy megvonunk magunktól dolgokat, és ez oda vezethet, hogy végül az erőfeszítéseink hiábavalóak lesznek. Ha esténként együtt vacsorázik a család, nem biztos, hogy jó ötlet, ha este már nem eszünk, helyette inkább főzzünk valami egészségeset.
Nem mindegy, hogy egy diéta mennyire megengedhető anyagilag. Sajnos az egészségtelen ételek sokkal olcsóbbak, mint az egészségesebbek, de az elégtelen étrend éppen az egészségünk ellen dolgozik. Ha fogyókúrás készítményeket vagy különleges élelmiszereket fogyasztunk, az alaposan leapaszthatja a pénztárcánkat.
Az se utolsó szempont, hogy egy fogyókúra mennyire illik a személyiségünkhöz. Van, aki például nem bánja a napi kalóriaszámlálgatásokat, más viszont képtelen rá.
Fontos lenne, hogy a fogyókúránk mellett megengedjük magunknak a szórakozást is. Ha az edzés olyasvalami számunkra, amihez nem fűlik a fogunk, akkor elég valószínű, hogy nem fogjuk magunkat rendszeresen tartani hozzá. Rengeteg féle testmozgást választhatunk magunknak, kirándulhatunk, táncolhatunk is, nem kell feltétlenül tornázni vagy edzőterembe járni. Az a lényeg, hogy a mozgásban örömünket leljük.
Mielőtt bármilyen fogyókúrába belekezdünk, alaposan gondoljuk át, hogy hogyan fogjuk kivitelezni. Sokan adják fel azért, mert nem szervezték meg kellőképpen, és nem tudják, mit is akarnak. Egy kis idő kell ahhoz, hogy kigondoljuk, mi lenne a legjobb, és természetesen az egészségünknek kellene az elsőnek lennie.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás