Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / Feng shui a lakásunk lelke

Feng shui a lakásunk lelke

Minden cselekedetünkkel, amely környezetünk alakítására, átformálására irányul, teszünk valamit saját magunkért is. A kellemes élettér kialakítása jótékony hatással van hangulatunkra, egészségi állapotunkra, vagyis befolyásolja mindennapjainkat. A bennünket körülvevő külső környezet fantasztikus hatással van bensőnkre, és ez fordítva is igaz. Lelkivilágunk is megmutatkozik környezetünkön. A külső és belső „állapot” magától értetődően változik, méghozzá megfigyelhető ciklusok, periódusok szerint. Reciprok hatás – hogy a racionális matematika tudományának fogalomszótárából csemegézzünk -, hogy ha bármit teszünk környezetünkért, tesszük azt magunkért is, illetve fordítva. A Feng Shui alapelve szerint ez a (külső-belső) kölcsönhatás egyformán lényeges, így a gyakorlatban is érdemes mindkét szempontot figyelembe venni.
Vizsgáljuk meg őket külön-külön!
Az ember szellemi állapota, hangulata tulajdonképpen egyféle energiaállapot. A boldogság, a szomorúság, a harag, a békesség és a szeretet mind-mind az energia, vagy rezgés egy típusa, amelyet önkéntelenül is átadunk környezetünknek.
Gondoljunk csak bele! Mindnyájunkkal megesett már, hogy vendégségben igazán vidámak, boldognak, kiegyensúlyozottnak éreztük magunkat, holott meglehet, nem volt ott semmi különös, s talán különösebb okunk sem volt rá. Tapasztalhattuk ugyanakkor ennek az ellenkezőjét is, amikor egy gyönyörűen berendezett otthon csupán falak, és berendezési tárgyak összessége,ám élettelen, netán zavaróan hat ránk. Egy otthon mindig az ott lakók, a benne élők uralkodó hangulatát, energetikai állapotát sugározza. Ha a lakás/ház tulajdonosa kreatív, élénk fantáziával megáldott személy, otthona is tükrözi ezt az örömöt. Az éremnek azonban ezúttal is két oldala van: lehetnek bár a legszebb bútorok e szobában, ha annak tulajdonosa lehangolt, dühös, élőhelye feszültség hordozója lesz.
Minden alakítható, változtatható saját kedvünk, lelkiállapotunk szerint. Ez a Feng Shui legjobb híre minden megújulásra áhítozó ember számára. Hol érdemes kezdeni? Önmagunknál. Otthonunk rezgése híven tükrözi hangulatunkat, mindezt megváltoztatni is módunkban áll, ha tudatosan újjávarázsoljuk lelkivilágunkat

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás