Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / Feng shui – A mennyei állatok

Feng shui – A mennyei állatok

A feng shui életünk és környezetünk egyensúlyát az úgynevezett mennyei állatokkal írja le. Ezek a környezet sajátos tulajdonságait szimbolizálják.
Hogyan képzelhetjük el az öt állatra való felosztást a legkönnyebben? A legjobb, ha egy térképre gondolunk. Az öt mennyei állat közül négy az égtájaknak felel meg. Az ötödik állat, a kígyó, pedig a középpontot testesíti meg.
A tekintetet a térkép elrendezése tereli. Középen, előttünk őrködik a kígyó. ( A kígyó nem kapcsolódik egyetlen égtájhoz sem, hanem középen fekszik. Sárgásbarna színe miatt alig különböztethető meg a földtől, s minden pillanatban támadásra kész. A többi állat védelmezi, és ő ugyanakkor képes ezeket irányítani. A kígyó hangolja össze a többi állat cselekedeteit is.)
Őt veszi körbe a többi mennyei állat. Jobbra tőle – keleten – található a sárkány, aki a jangot képviseli. (A sárkány mesebeli alak, ezért a való világban láthatatlan. A stabilitást, a megbízhatóságot és az erőt szimbolizálja. Általában felhőkön fekve ábrázolják. Színe a zöld, évszaka a tavasz, eleme a fa. Szerencsét hoz.)
A kígyó bal oldalán, tehát nyugaton, a sárkánnyal szemben találjuk a tigrist. Ő a jint jelöli. (A védelmező tigris elűzi a démonokat. A lakásban elhelyezett tigriskép nagy erejű talizmán. A tigris a testi fölényt és erőt szimbolizálja. Bátor, ha megtámadják, megvédi magát, és ő is támad. A hozzá kapcsolódó szín a fehér, eleme a fém, évszaka az ősz.)
A fekete teknősbéka északon helyezkedik el, a kígyó mögött. (A teknősbéka a földet szimbolizálja. A ház hátulján vagy a telek hátsó részében elhelyezett teknősbéka-figura szerencsét hoz. Kemény páncélja védelmezi és óvja a támadásoktól. Eleme a víz, színe a fekete, évszaka a tél. A kertben a telek hátsó részében helyezzük el.)
Vele szemben, délen lakik a főnix, a varázslatos madár. (A főnix a sárkányhoz hasonlóan, mesebeli állat. Szépségével és mozgékonyságával nyűgöz le bennünket. Magasan a terület felett repül, s ügyel a leselkedő veszélyekre. Színe a vörös. Szerencsét, örömet, reményt, hírnevet és gazdagságot hoz. Egy legenda szerint a kínai kertekből elmaradhatatlan, platánlevelű vutung-fa tetején ül.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás