Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / Feng shui előszoba trükkök

Feng shui előszoba trükkök

A Feng Shui szempontjából előnytelen, ha a bejárati ajtóban állva a fürdő, vagy a hálószoba ajtaja ötlik szemünk elé. A tükör szerelmesei biztosan boldogan fogadják majd a megoldást, amely nem más, mint hogy a szóban forgó ajtóra a köldök, vagy a homlok magasságában kívülről szereljünk nyolcszögletű (Bagua) tükröt, és ügyeljünk rá, hogy az ajtót mindig tartsuk behajtva. (A Bagua tükör átmérője kb. 6 cm.)
Sok lakás bejárati ajtaja nyílik konyhába, vagy a konyhára. Ez sem a legszerencsésebb megoldás, mivel ily módon elvész a konyha családias jellege. Ezt könnyedén ellensúlyozhatjuk, ha csukva tartjuk a konyhaajtót, kizárva onnan az illetéktelen pillantásokat. Sokan azonban nem szívesen főznek ajtó mögött, ki a bezártságot, ki pedig a beszoruló illatokat akarja így kiküszöbölni. Ekkor helyettesíthetjük egy vidám, színes gyöngyfüggönnyel az ajtót, jelképesen elkülönítve ezzel a családi tűzhely területét. A csengősor is megoldás lehet annak, akinek nem tetszik a gyöngyfüggöny. A csengősort a konyha és a bejárati ajtó, illetve a konyha és az előszoba közötti részen helyezzük el, érzékeltetvén a választóvonalat térben és hangulatban egyaránt. Mindez szép és jó, ha legalább egy talpalatnyi előterünk van a konyha és a bejárati ajtó között. Mi a teendő abban az esetben, ha a konyha egyben az előszoba is? Főzősarok, vagy étkező fogadja a vendégeket? A berendezésnél, a bútor, a forma, illetve a szín kiválasztásánál fő szempontunk, hogy e sarok meleg, hívogató legyen, ha családtagjaink illetve vendégeink kellemes fogadtatásban részesüljenek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

1 hozzászólás

  1. Nagyon jók a fengshui tippek, azonban amire szerintem még érdemes lehet az embereknek figyelni, az az egyensúly. Azaz, ne csak kívülről próbálják a harmóniát beállítani az életükben, hanem belül is. Persze a külső dolgok hatással vannak a belsőre is, de sokszor azt látom, hogy elmegy a figyelem “csak” a külső dolgokra. És hát valójában azokat a könnyebb is megvalósítani, rendbe rakni. Átrendezzük a szobát, veszünk új ruhákat, növények, kristályok ide-oda stb. stb. És ha arra figyelünk, hogy amennyi időt, energiát és figyelmet áldozunk ezekre, ugyanannyit fordítunk “befelé” is, akkor így együtt még szebb dolgok történhetnek. Ehhez kívánok mindenkinek, felfedezésekben, harmóniában és boldogságban bőséges napokat!

Hozzászólás