Kezdőlap / Társadalom / Ismerkedés / Figyelemfelkeltés alig másfél perc alatt- Randi tippek

Figyelemfelkeltés alig másfél perc alatt- Randi tippek

Megfigyeltétek már magatokon, hogy akár másodpercek alatt el döntitek, hogy ki tetszik és ki nem? A kutatók szerint ez pontosan 72 másodperc, ennyi időt szánunk arra, hogy eldöntsük szimpatikus-e a másik fél. 72 másodperc, ennyi időd van arra, hogy megérintsd a másikat.

Tapasztalataink és emberismeretünk alapján, valóban megalapozott és gyors döntéseket hozunk, így érdemes rászánni néhány percet arra, hogy tudatosítsuk magunkba néhány trükköt, hogy minél több esélyünk legyen.

Joe Navarro nonverbális szakértő és a „Minden arról amit a test elmond” című könyv társszerzője szerint „négy lehetőséged van arra, hogy felhívd magadra a figyelmet; – Ahogy kinézel, ahogy kezet fogsz, ahogy beszélsz és ahogy távozol” Ha mindezeket tudjuk már adott a lehetőség, hogy megtegyünk mindent ha feltűnik a Mr. Tökéletes. Tehát mit is tegyünk, hogy megakadjon rajtunk a szeme, vagy akár egyéből belénk szeressen?

1. Viselj pirosat
2. Használd a szemed
3. Beszélj természetes hangerővel
4. Lazíts és törd meg humorral a jeget
5. Sugallj nyitottságot a testeddel.

1. A pirosról mindenki tudja, hogy a figyelemfelkeltés, az erő, az energia színe. De ki ne hallotta volna, hogy a piros-tilos? De azt is tudjuk, hogy ami tiltott az rendszerint kívánatosabb, is mint a többi.
Nem kell nagy dolgokra gondolni, ha te úgy érzed nem áll jól a piros szín ruhába, használj piros kiegészítőt, táskát, nyakláncot vagy egy piros cipőt a hatás nem fog elmaradni!

2. A szem a lélek tükre. Ez nem újdonság ugye? De ha szánsz rá egy kis időt igazi fegyver lehet a hódítás kelléktárában. Navarró ezt javasolja: „Mindig nézz nyugodtan. Mosolyogj finoman, de ez nem is szükséges, amíg a megjelenésed azt sugallja: „Megnyugtató ha rád nézek.” Ő azt tanácsolja,vedd fel a szemkontaktust többször – körülbelül hatszor 3 perc alatt.” Ez egyértelműen ki fogja fejezni szándékaidat. Gyakorolj otthon a tükör előtt! Hidd el megéri!

3. Előfordul, hogy egy számunkra vonzó személy közelében akaratlanul is hangosabban kezdünk beszélni, vagy megváltoztatjuk hangszínünket, esetleg affektálni kezdünk. Ezzel is próbálunk kitűnni a „tömegből”, túlharsogni azt. Ne tegyük! Mindig maradjunk önmagunk. Az őszinteség és természetesség mindenkinek vonzó!

4. Ha már eljutottatok a beszélgetésig ne próbálj túl érdekes lenni. Főleg ne az első percben. A görcsös akarás és „vicceskedés” nem vezet sehová. Senki nem szereti a túl agresszív embereket. Maradj finom és nőies. A trágárság sem túl kifizetődő ebben a szituációban.

5. Sokan nem is gondolják, hogy a testbeszéd milyen fontos. Tudattalanul fogjuk fel és nem is vesszük észre miért gondoljuk valakiről, hogy megbízhatatlan, vagy hogy hazudik. Azt mondjuk ösztönösen érezzük. Pedig csak annyiról van szó, hogy agyunk akkor is dolgozik amikor mi egészen másra figyelünk. Ha tudod, hogy nem szabad gyakran félrenézned, tördelned a kezed, vagy lehajtanod a fejed már az már fél siker. Ha arra is oda tudsz figyelni, hogy mindig a többi ember, vagy a kiszemelt személy felé fordulj a testeddel már szinte biztos, hogy nem fogsz zárkózottnak tűnni.

A +1 tanácsom pedig a következő: Ne keseredj el ha nem sikerül, Légy optimista! A pozitív embernél kevés vonzóbb van!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen taktikákat alkalmaz a férfi a csábításhoz?

A csábítás nem más, mint fondorlatos taktikázás amely a partner behálózást célozza meg. A csábítást …

Leave a Reply