Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Filléres megoldás a pattanásos bőrre

Filléres megoldás a pattanásos bőrre

Rengeteg kamasz szenved nap, mint nap ugyanabban a problémában. A kamaszkori problémák közül talán a legrosszabb az, amikor az arcunkat rengeteg piros és duzzadt pöttyöcske „díszíti”. Persze van akinek van elegendő pénze a kozmetikusra, vagy a boltokban beszerezhető kozmetikumokra, amikért legtöbb esetben több ezret is kifizetünk, de a legtöbben próbálják minél olcsóbban megúszni.
Sokan nem tudják, de egy százasból is ki lehet jönni, és ugyanazt a hatást elérhetjük házi praktikákkal is, mint a drága krémekkel.
Számomra leginkább bevált trükk az élesztős pakolás. Remekül kiszárítja a bőrt és csökkenti a gyulladást is. Ezáltal sokkal hamarabb begyógyulnak a pattanások, és sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, ugyanis a szépség magabiztosságot ad.
Első lépésben venni kell egy sütőélesztőt. Általában 40-50 grammos kiszerelésben árulják, de egy alkalommal elég a fele is. A másik felét érdemes félre rakni a következő arcpakoláshoz. Az élesztőt bele kell tenni egy kis tálkába, majd egy-két csepp mézet adni hozzá. vigyázni kell, nehogy túl sok legyen, tényleg nagyon kevésre van szükség. Ezután addig kell keverni, amíg teljesen sima krémet nem kapunk. Ha túl sűrű, akkor még egy kevés méz tehetünk hozzá. azonban ha túl hígra sikeredett, akkor gazdagabbak lettünk egy tapasztalattal, de újra kell kezdeni, ilyenkor jól jön az élesztő másik fele.
Az élesztőből és mézből készült krémet az előzőleg megtisztított arcra kell felvinni. Ezután érdemes leülni a gép elé, esetleg tv-zni egy kicsit, vagy csak egyszerűen relaxálni. Tíz perc elteltével óvatosan le kell dörzsölni az egészet. Ilyenkor már száraz lesz és nem is kell bevizezni a ledörzsöléshez. esetleg a legvégén tiszta, langyos vízzel leöblíthetjük az arcunkat, ha nem sikerült mindent tökéletesen leszedni szárazon. A különbséget azonnal észre fogod venni az arcodon, persze azért tíz perc alatt ez sem varázsol tökéletes arcbőrt, de rendszeres kezeléssel biztos, hogy megszabadít a pattanásoktól. Hetente egyszer-kétszer alkalmazható.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Leave a Reply